Αλληλεγγύη: Να επανεξεταστεί το θέμα έκδοσης διαβατηρίων σε τ/κ

Σε ανακοίνωση της το Κίνημα Αλληλεγγύη με αφορμή την αναχώρηση του ψευδουπουργού των κατεχομένων από το αεδροδόμιο Πάφου, ζητά όπως επανεξεταστεί το θέμα έκδοσης διαβατηρίων σε τ/κ.

Η αναχώρηση του ψευδοϋπουργού των κατεχομένων από το αεροδρόμιο Πάφου δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει στα ασήμαντα της ασημαντικότητάς μας.

Η κατοχή και χρήση ενός διαβατηρίου μιας υπό κατοχή χώρας δεν έχει την έννοια ενός απλού ταξιδιωτικού εγγράφου. Είναι η αναγνώριση και σεβασμός προς ένα κράτος που κυριολεκτικά παλεύει για την οντότητά του την οποία θέλει να καταλύσει με κάθε τρόπο ο ψευδοϋπουργός και οι όμοιοί του.

Η έκδοση ενός διαβατηρίου δημιουργεί εκατέρωθεν υποχρεώσεις. Και για τον εκδότη αλλά και για τον κάτοχό του. Εμείς λέμε ναι στην έκδοση διαβατηρίων προς όλους τους Κύπριους πολίτες αρκεί να σέβονται και να τιμούν την Κ.Δ. Όχι σε αυτούς που την αντιμάχονται.

Το περιστατικό της Πάφου πρέπει να συνεγείρει τους αρμοδίους για να επανεξετάσουν τον τρόπο και τη διαδικασία της συλλήβδην έκδοσης διαβατηρίων και να τεθεί τέρμα στη μηχανιστική διεκπεραίωση τέτοιων εγγράφων. Όταν εμείς οι ίδιοι υποτιμούμε και υποβαθμίζουμε τη διαδικασία αυτή, γιατί περιμένουμε να μας σεβαστούν οι άλλοι οι οποίοι εργολαβικά θέλουν να διαλύσουν την ΚΔ;

Τα σοβαρά θέματα δεν μπορούν, όσο και αν το θέλουμε, να περάσουν στα απαρατήρητα. Τοις φρονίμοις ολίγα.