Αλληλεγγύη: Καμία αποζημίωση στους διευθυντές της πρώην Συνεργατικής

Αλληλεγγύη: Καμία αποζημίωση στους διευθυντές της πρώην Συνεργατικής

Ως Κίνημα Αλληλεγγύη έχουμε πει επανειλημμένα ότι οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί των κυβερνώντων και όχι μόνο οδήγησαν στη διάλυση της Σ.Κ.Τ, διαγράφοντας μια ολόκληρη ιστορία συνεργατικών ιδεών και αξιών που γαλούχησαν γενιές – γενεών.

Με ή χωρίς έρευνα, η διαχείριση του Συνεργατισμού από τους κυβερνώντες είναι παραπάνω από πασιφανές ότι ήταν σκανδαλώδης και οι ιθύνοντες του κινήματος αυτού είναι και θα είναι ένοχοι στα μάτια του απλού πολίτη. Με ό,τι έχει δημοσιοποιηθεί και εν αναμονή των προνοιών της Συναλλαγής που συμφωνήθηκε, ο Συνεργατισμός ως ιδέα και αξία χαρίστηκε στους μεγαλοεπενδυτές της Ελληνικής Τράπεζας με τον κύπριο φορολογούμενο να καλείται να πληρώσει τον λογαριασμό για δισεκατομμύρια ευρώ.

Τη σκυτάλη αναλαμβάνουν τώρα οι ερευνητικές επιτροπές και οι κοινοβουλευτικές συζητήσεις που και αυτές θα σβήσουν με τη σειρά τους και το όλο θέμα θα ξεχαστεί με όλα τα κακά που θα επακολουθήσουν.

Για όσους γνωρίζουν στοιχειωδώς πώς λειτουργούν κάποια πράγματα, το εγχείρημα που αφορά τη μετάβαση από το καθεστώς του ξεπουληθέντος Συνεργατισμού στην Ελληνική Τράπεζα, δεν είναι εύκολο ούτε χωρίς προβλήματα.

Τώρα συζητείται με τους εκπροσώπους των εργαζομένων το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης των τελευταίων και το ύψος των αποζημιώσεων που θα τους καταβληθούν.

Ευελπιστούμε ότι το σχέδιο αυτό δεν θα συμπεριλάβει το διευθυντικό προσωπικό του διαλυθέντος Συνεργατισμού το οποίο, εκτός του ότι είχε διοριστεί με αμφιλεγόμενες διαδικασίες και απολάμβανε προκλητικά ψηλούς μισθούς, υπέχει σημαντικές ευθύνες για ό,τι έγινε στο συνεργατικό κίνημα.