Αλληλεγγύη: Ετοιμάζουν πιστόλι στο κρόταφο για το Κυπριακό

Αλληλεγγύη: Ετοιμάζουν πιστόλι στο κρόταφο για το Κυπριακό

Σε σχέση με τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη, από τις Βρυξέλλες ότι «δεν έχουμε την πολυτέλεια νέας αποτυχίας στο Κυπριακό», σημειώνουμε τα εξής:

– Πολυτέλεια αποτυχίας στο Κυπριακό δεν υπήρξε ποτέ για τον κυπριακό λαό. Για αυτό και απέρριψε το σχέδιο Ανάν.

– Τα περί «τελευταίας ευκαιρίας στο Κυπριακό» οι πολίτες τα ξανάκουσαν πολλάκις στο παρελθόν.

– Οι επαναλαμβανόμενες περί αυτού τοποθετήσεις του νυν ΥΠΕΞ και οι παραδοχές των δύο προκατόχων του, Ερατούς Κοζάκου Μαρκουλή και Μάρκου Κυπριανού ότι πιθανώς αυτή να είναι η τελευταία φορά που θα υπάρξει μια πραγματική προσπάθεια, δείχνουν ότι διαχρονικά οι κυπριακές κυβερνήσεις δεν είχαν την πρωτοβουλία στο Κυπριακό.

– Αντίθετα, ειδικά τα τελευταία 10 χρόνια οι κυβερνήσεις μας πάντα ήσαν ουραγοί των εξελίξεων, αφού τους τραβούσαν από την μύτη οι Τούρκοι και οι διάφοροι Έιντε. Ουδέποτε προετοιμάστηκαν και προετοίμασαν τον λαό για εναλλακτικές επιλογές και εξακολουθούν να άγονται και να φέρονται από τους ξένους.

Οι κυβερνώντες τα τελευταία 10 χρόνια με τις συνεχείς υποχωρήσεις τους έχουν φέρει το Κυπριακό στο σημείο που είναι σήμερα και έχουν ανοίξει την όρεξη της Τουρκίας. Συναγερμός και ΑΚΕΛ έφθασαν στο σημείο και πάλι να μας μιλάνε για τελευταία ευκαιρία πριν την διχοτόμηση ή τα δύο κράτη.

Απορρίπτουμε τον εκβιασμό και τις πολιτικές τους.