Αλληλεγγύη για Κουρσουμπά: Μεγάλα ερωτήματα δεν απαντήθηκαν

Τεράστια τα προβλήματα που ταλανίζουν το δημόσιο, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη, τονίζοντας ότι οι χθεσινές αποκαλύψεις στη Βουλή για την Επίτροπο Νομοθεσίας και οι αθώες δικαιολογίες αφήνουν μεγάλα ερωτηματα που δεν απαντήθηκαν:

“Οι χθεσινές αντεγκλήσεις στη Βουλή μεταξύ του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας και της Επιτρόπου Νομοθεσίας, εκτός του ότι αποκαλύπτουν το μέγεθος και την έκταση των προβλημάτων που ταλανίζουν το δημόσιο, επιβεβαιώνουν πόσο μεγάλη ζημιά μπορεί να προκαλέσουν στο τόπο τόσο λίγοι άνθρωποι.

Ο προτασσόμενος ισχυρισμός για τη χρησιμοποίηση μιας δημόσιας θέσης για αλλότριους σκοπούς και μάλιστα από ανθρώπους εντεταλμένους να τηρούν και να εισηγούνται αναθεώρηση των νόμων, διαφαίνεται ότι αποτελούν τη κορυφή του παγόβουνου. Για να υπηρετήσουμε προσωπικά συμφέροντα διαπράττουμε, σύμφωνα με τη δημόσια παραδοχή των ιδίων, λάθη. Το βασικό ερώτημα που εγείρεται είναι ποιος θα αναλάβει τα λάθη και πώς ικανοποιείται το περί δικαίου αίσθημα.

Οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, όσο και αν μασούν τα λόγια τους, δεν έπεισαν για τη διαδικασία ανάθεσης εργασίας, με την συμβουλή μάλιστα και καθοδήγηση τρίτων, σε τόσο ευαίσθητους τομείς που αφορούν τα συμφέροντα της πατρίδας μας. Πίσω από τις αθώες δικαιολογίες υπάρχουν μεγάλα ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν.

Η Βουλή άκουσε τους εμπλεκόμενους και ανέβαλε εν τη σοφία της τη συζήτηση. Εντούτοις και στο μεταξύ εκτός από τις μη πειστικές δικαιολογίες που προβλήθηκαν ουδείς σκέπτεται να παραιτηθεί ή με χειροπιαστές πράξεις να επιδείξει τη στοιχειώδη ευθιξία.

Όταν στα σχετικά απλά ζητήματα λειτουργούμε με τον τρόπο που λειτουργούμε, το εύλογο ερώτημα που εγείρεται είναι τι γίνεται με τα δύσκολα και τα πολύπλοκα.”