Αλληλεγγύη: Βαρύτατες οι ευθύνες της κυβέρνησης για το ξεπούλημα του Συνεργατισμού

Για βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης για το ξεπούλημα του Συνεργατισμού, κάνει λόγο το Κίνημα Αλληλεγγύη:

“Οι ευθύνες της κυβέρνησης για το ξεπούλημα του Συνεργατισμού είναι βαρύτατες και ασήκωτες. Οι κυβερνώντες με διάφορες αιτιάσεις και για να προστατεύσουν -όπως ισχυρίζονται- τους καταθέτες, κυριολεκτικά χάρισαν τον συνεργατισμό στους μεγαλοεπενδυτές της Ελληνικής Τράπεζας.

Η ολοκλήρωση της διάθεσης του λεγόμενου καλού κομματιού της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας διαφοροποιεί ριζικά το τραπεζικό σκηνικό.

Εκεί που προ της κρίσης η μεγάλη μάζα των πελατών επέλεγε μεταξύ τουλάχιστον 5 τραπεζικών ιδρυμάτων, τώρα στην ουσία βρίσκονται ήδη μεταξύ μόνο δύο.

Αυτό περιορίζει πολύ τις επιλογές και πλήττει τον ανταγωνισμό, που είναι απαραίτητος σε όλες τις οικονομικές δραστηριότητες, και θα επιδράσει αρνητικά στους πελάτες των τραπεζών, οι οποίοι δεν θα έχουν απλά πολλές άλλες επιλογές.

Πέραν τούτου, και ενώ και προ και μετά εκλογών, αναμέναμε την εξαγγελία του Φορέα Διαχείρισης των ΜΕΔ, δυστυχώς αυτό ακόμη θα γίνει, και εν τω μεταξύ όλες οι τράπεζες, κυρίως η Τράπεζα Κύπρου, η Ελληνική αλλά και μέχρι πρότινος η ΣΚΤ συνεχίζουν να εκποιούν περιουσίες και οι δανειολήπτες δεν έχουν καμία στήριξη.

Είναι ξεκάθαρο ότι σκόπιμα ο Φορέας Διαχείρισης των ΜΕΔ δεν δημιουργήθηκε πριν αρχίσουν οι τράπεζες τις εκποιήσεις. Θα έχει λιγότερες υποθέσεις να αντιμετωπίσει.”