ΑΚΕΛ: Ψευδής η δήλωση ότι η κόρη του Δημήτρη Χριστόφια έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό πριν από το κούρεμα

Σε γραπτή του ανακοίνωση το ΑΚΕΛ, απάντησε στην δήλωση του βουλευτή του ΔΗΣΥ, Ευθίμιου Δίπλαρου.

Ποιο συγκεκριμένα όπως αναφέρετε στην ανακοίνωση “σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, σε δήλωση που έγινε ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και διαμόρφωσε το πλαίσιο της απόφασης σε υπόθεση αγωγής δυσφήμισης που κατέθεσαν οι θυγατέρες του Δ. Χριστόφια, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Ευθύμιος Δίπλαρος προέβη σε «ψευδή, αναληθή, εντελώς ατεκμηρίωτη και εσφαλμένη» δήλωση ότι «η κόρη του τέως Προέδρου έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό πριν από το κούρεμα καταθέσεων».

Πρόκειται για μία από τις πάμπολλες περιπτώσεις επιθέσεων λάσπης στις οποίες μας συνήθισαν στελέχη του ΔΗΣΥ και στις οποίες μεγαλούργησαν ιδιαίτερα όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Πρόκειται για ένα από τα πολλά παραδείγματα υπόθεσης διασποράς «fake news», στην οποία ωστόσο έγινε το λάθος αντί ψιθύρου και υπόγειας διαβολής να γίνει δημόσια τοποθέτηση.

Πρόκειται, τέλος, για ένα πάθημα που πρέπει να γίνει μάθημα για τον ΔΗΣΥ και το επιτελείο του κ. Αναστασιάδη, όταν σήμερα νουθετούν άλλους να αποφεύγουν ανάλογες πρακτικές. Για να αφήσουμε πίσω μας πρακτικές μίσους, εξαλλοσύνης και φανατισμού, ώστε ο πολιτικός μας πολιτισμός να χαρακτηρίζεται από ήθος και αλληλοσεβασμό”.