ΑΚΕΛ: Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την κακή κατάσταση της Δημόσιας Υγείας

Σε γραπτή δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ,  Στέφανος Στεφάνου, αναφέρθηκε στη κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια:

“Τα δημόσια νοσηλευτήρια βρίσκονται υπό κατάρρευση παρά την αυταπάρνηση των λειτουργών υγείας που εργάζονται μέσα σε πολύ αντίξοες συνθήκες. Αυτό δεν το λέει το ΑΚΕΛ, το διαπιστώνουν όλοι οι πολίτες που τα επισκέπτονται. Άλλωστε πρόκειται για διαπίστωση και του Υπουργού Υγείας. Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τις εκλογές και να επικαλείται σε κάθε συζήτηση την προεκλογική εκστρατεία. Η υποστελέχωση και τα προβλήματα στη Δημόσια Υγεία είναι εκεί και δεν φεύγουν με ευχολόγια.

Το γεγονός ότι η κατάσταση των Νοσοκομείων είναι πολύ άσχημη βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με την πορεία που έπρεπε να ξεκινήσουν να παίρνουν τα πράγματα εφόσον ψηφίστηκε το ΓΕΣΥ και αναμένονται τα επόμενα βήματα για την αυτονόμηση των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων. Η κυβέρνηση ποτέ δεν κατανόησε ότι για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ και την αυτονόμηση των νοσοκομείων απαιτούνται χρήματα, γι’ αυτό και άφησε τη Δημόσια Υγεία να σπαραλιάσει. Οι ευθύνες της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού για την κακή κατάσταση της Δημόσιας Υγείας είναι βαρύτατες. Γι’ αυτό θα πρέπει να τιμωρηθεί στις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές.”