ΑΚΕΛ: Ρατσιστικές και ξενοφοβικές οι αναφορές για την ανέγερση Κέντρου ανηλίκων

Σε γραπτή δήλωσή της η βουλευτής του ΑΚΕΛ,  Σκεύη Κουκουμά, κάνει λόγο για ρατσιστικές και ξενοφοβικές οι αναφορές για την ανέγερση Κέντρου φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων.

Αρχικά να σημειώσουμε την αντίθεση και αντίδραση μας στις ρατσιστικές και ξενοφοβικές αναφορές που ακούστηκαν τα τελευταία 24ώρα αναφορικά με την ανέγερση κέντρου φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στο Ζύγι.

Επιχειρήματα του τύπου «γιατί όλα στο Ζύγι» ή «ακόμα μια προβληματική κατάσταση στην κοινότητα» ή ακόμη χειρότερα, αναφορές για χρήση βίας και όπλων ως μέσο για να μην ανεγερθεί το Κέντρο είναι καταδικαστέες

Ως ΑΚΕΛ διατηρούμε κάποιους προβληματισμούς για την επιλογή του χώρου και εάν αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα των παιδιών. Για τον λόγο αυτό έχουμε ήδη απευθύνει συγκεκριμένα ερωτήματα προς την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και αναμένουμε την ανταπόκριση της. Παράλληλα με την έναρξη των εργασιών της Βουλής θα ζητήσουμε όπως συζητηθεί κατά προτεραιότητα το συγκεκριμένο θέμα στην παρουσία της Επιτρόπου, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες καθώς και το Κυπριακό Συμβούλιο Προσφύγων.