ΑΚΕΛ: Προεκλογικές δεσμεύσεις για τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς

Σε δήλωση του ο επικεφαλής του γραφείου παιδείας του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, έκανε λόγο για προεκλογικές δεσμεύσεις για τους εκπαιδευτικούς:

“Η κοροϊδία των κυβερνώντων προς τους αντικαταστάτες, συμβασιούχους και έκτακτους εκπαιδευτικούς τώρα μετατρέπεται σε «προεκλογική». Οι κυβερνώντες, οι οποίοι θυματοποίησαν εκατοντάδες εκπαιδευτικούς εδώ και πέντε χρόνια, τους θυμήθηκαν ξαφνικά λίγες μέρες πριν τις εκλογές σε μια προσπάθεια να τους ξεγελάσουν και πάλι προεκλογικά με κενά και ανούσια «δεσμεύομαι».

Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσονται και οι «ξαφνικές» συναντήσεις στο Προεδρικό με αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς, συμβασιούχους και έκτακτους.

Θέλουμε να θυμίσουμε στους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, στις οικογένειες τους και στον κυπριακό λαό ότι είναι οι κυβερνώντες οι οποίοι:

– Εδώ και πέντε χρόνια αρνήθηκαν κατηγορηματικά να ασχοληθούν έστω με τα προβλήματα των αντικαταστατών εκπαιδευτικών.

– Επί πέντε χρόνια έκλειναν τα αυτιά, ειρωνεύονταν, κοροϊδευαν αυτούς τους εκπαιδευτικούς και ούτε συγκινήθηκαν ποτέ, ακόμα και όταν οι εκπαιδευτικοί αυτοί διαμαρτύρονταν έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

– Είναι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη και η ηγεσία του Συναγερμού οι οποίοι αυταρχικά απαγόρευσαν να γίνει καν συζήτηση στη Βουλή για το καθεστώς αορίστου χρόνου το οποίο αυτοί οι εκπαιδευτικοί δικαιούνται.

– Είναι η κυβέρνηση Αναστασιάδη και η ηγεσία του Συναγερμού που αγνόησαν πλήρως τις θέσεις και το δίκαιο των αντικαταστατών, συμβασιούχων και εκτάκτων εκπαιδευτικών κατά τη συζήτηση και ψήφιση του Νέου Σχεδίου Διορισίμων.

– Είναι οι κυβερνώντες που χαρακτήριζαν τους αντικαταστάτες, συμβασιούχους και έκτακτους εκπαιδευτικούς ως «κακούς εκπαιδευτικούς», «άσχετους», «αδύνατους» και άλλα, λέγοντας ότι προσπαθούν να αποφύγουν τις εξετάσεις.

– Είναι η κυβέρνηση Αναστασιάδη που οργάνωσε άρον άρον το φιάσκο των εξετάσεων για το νέο σύστημα διορισίμων με τις διαρροές θεμάτων και όλα τα τραγελαφικά που παρακολουθήσαμε, κατακρεουργώντας τους κόπους και τις προσπάθειες εκατοντάδων αντικαταστατών, εκτάκτων και συμβασιούχων εκπαιδευτικών.

Οι αντικαταστάτες, συμβασιούχοι και έκτακτοι εκπαιδευτικοί ξέρουν πολύ καλά ποιοι τους θυματοποίησαν, ποιοι τους πολέμησαν και ποιοι ήταν δίπλα τους για πέντε χρόνια. Οι ψηφοθηρικές κινήσεις σκοπιμότητας της κυβέρνησης Αναστασιάδη λίγους πριν τις εκλογές δεν ξεγελούν κανένα.

Συνέχιση της διακυβέρνησης Αναστασιάδη σημαίνει συνέχιση της κοροϊδίας, της θυματοποίησης και της εκμετάλλευσης. Αντίθετα οι ξεκάθαρες θέσεις του Σταύρου Μαλά για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, των αντικαταστατών, συμβασιούχων και εκτάκτων εκπαιδευτικών αποτελούν τη μόνη διέξοδο. Ο Σταύρος Μαλάς περιέλαβε σαφή θέση για διασφάλιση των δικαιωμάτων των αντικαταστατών εκπαιδευτικών. Περιέλαβε σαφή θέση για διασφάλιση του καθεστώτος αορίστου χρόνου σε όλους όσους το δικαιούνται. Ο Νίκος Αναστασιάδης δεν αναφέρει τίποτε συγκεκριμένο στο πρόγραμμά του.

Όλες αυτές οι εκατοντάδες των εκπαιδευτικών και οι οικογένειες τους θα επιλέξουν σε λίγες μέρες εάν θα συνεχιστεί η κοροϊδία ή θα δοθεί επιτέλους λύση στα προβλήματα τους. Μόνη επιλογή η ψήφος στο Σταύρο Μαλά. “