ΑΚΕΛ: Ο Πρόεδρος συνεχίζει να σέρνει τη χώρα προς οριστική διχοτόμηση

Σε δήλωσή του ο  Κοινοβουλευτικος Εκπροσώπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης για το Κυπριακό, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος συνεχίζει να σέρνει την χώρα μας προς την οριστική διχοτόμηση και σε επικίνδυνες περιπέτειες.

“Εκφράζουμε τη λύπη μας για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί το Προεδρικό στην προσπάθειά του να πείσει τους πολίτες ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για το συνεχιζόμενο επικίνδυνο αδιέξοδο στο Κυπριακό. Η διαρροή εγγράφων, τα οποία μάλιστα δεν συνιστούν πρακτικά των διαπραγματεύσεων αλλά θέσεις και ερμηνείες της ελληνοκυπριακής πλευράς, μπορεί να εξυπηρετεί εσωτερικούς επικοινωνιακούς στόχους αλλά ταυτόχρονα ενισχύει τη δυσπιστία στα Ηνωμένα Έθνη και γενικότερα στη διεθνή κοινότητα ως προς τις πραγματικές μας προθέσεις.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πρέπει να απαντήσει με ποιο τρόπο θα βγούμε από τα αδιέξοδα στα οποία μας έχει οδηγήσει η πολιτική του, με αποτέλεσμα την αποενοχοποίηση της Τουρκίας μέσα από την Έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και μέσα από τις δημόσιες τοποθετήσεις της κ. Μογκερίνι.

Ο κ. Αναστασιάδης οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι μετά τη γνωστή δήλωση Ακιντζί, ο κίνδυνος να θεωρηθεί ο ίδιος ως ο αποκλειστικός υπαίτιος για το αδιέξοδο στο Κυπριακό είναι περισσότερο από υπαρκτός, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Και επειδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρέσκεται να νουθετεί το ΑΚΕΛ λέγοντας μας να θέτουμε το συμφέρον της Κύπρου πάνω από το κομματικό, του απευθύνουμε μία απλή ερώτηση: με πράξεις όπως η χθεσινή, που έγινε για εσωτερική κατανάλωση αλλά μας εκθέτει διεθνώς, είναι το συμφέρον της Κύπρου και του λαού μας που εξυπηρετεί;

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι με τους χειρισμούς του ο Πρόεδρος συνεχίζει να σέρνει την χώρα μας προς την οριστική διχοτόμηση και σε επικίνδυνες περιπέτειες. Τον προτρέπουμε να πάψει να έχει ως προτεραιότητα το πως θα καταστεί αρεστός στην κοινή γνώμη, και να επιδιώξει έστω και τώρα να γίνει ωφέλιμος για την πατρίδα, αναλαμβάνοντας τις βαρύτατες ιστορικές του ευθύνες.”