ΑΚΕΛ: Ο Πρόεδρος δεν νοιώθει την ανάγκη να διαβουλευτεί με κανένα

Σε δήλωσή του ο  Εκπροσώπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Κυπριακό, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Πρόεδρος δεν νοιώθει την ανάγκη να διαβουλευτεί με κανένα.

“Την ερχόμενη Δευτέρα η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ κ. Τζέιν Λουτ θα έχει συναντήσεις με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων. Οι συναντήσεις, όπως και η ίδια η κυβέρνηση υπογραμμίζει, θα είναι κρίσιμες για την προοπτική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Και ενώ οι εξελίξεις είναι κρίσιμες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θεώρησε χρήσιμο να διαβουλευτεί με τις πολιτικές δυνάμεις. Ο Πρόεδρος δεν μπήκε στον κόπο να ακούσει κάποια άποψη. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα μεταφέρει στην κ. Λουτ και τι προτίθεται να κάνει το επόμενο κρίσιμο διάστημα.

Προφανώς ο Πρόεδρος θεωρεί ότι οι ώμοι του είναι αρκούντως στιβαροί για να σηκώσει το βάρος των όποιων αποφάσεων. Δικαίωμά του! Για ό,τι όμως προκύψει η ευθύνη θα είναι ακεραία δική του.

Ενόψει της συνάντησης με την κ. Λουτ το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει ότι ο Πρόεδρος θα πρέπει με ξεκάθαρο τρόπο να υποστηρίξει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις. Ο Πρόεδρος με ξεκάθαρο τρόπο θα πρέπει να εναρμονιστεί με τη γραμμή την οποία θέτει ο ΓΓ του ΟΗΕ κ. Γκουτέρες για συνέχιση των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν και στη βάση του Πλαισίου Συμπερασμάτων του.

Αν η τουρκική πλευρά ανταποκριθεί θετικά τότε θα έχουμε συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Αν όχι, τότε την ευθύνη για την όποια αποτυχία θα την επωμιστεί η τουρκική πλευρά και θα μείνει εκτεθειμένη έναντι της διεθνούς κοινότητας.”