ΑΚΕΛ: Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιβεβαίωσε χθες την υποψηφιότητα του

Δήλωση της Ελένης Μαύρου, μέλος του Π.Γ. ΑΚΕΛ, για την υποψηφιότητα Αναστασιάδη

“Μετά από μήνες που με κάθε ευκαιρία ανακοινώνουν νέες παροχές, μετά την επανάληψη παλιών/νέων “δεσμεύσεων” ο πρόεδρος Αναστασιάδης επιβεβαίωσε χθες σε σύσκεψη των υπουργών και των στελεχών του ΔΗΣΥ, αυτό που ολόκληρη η κοινωνία είχε αντιληφθεί εδώ και καιρό: την υποψηφιότητα του για τις Προεδρικές εκλογές του 2018.

Την ώρα που η Κύπρος βρίσκεται μπροστά στο φάσμα της διχοτόμησης, την ώρα που χιλιάδες συμπατριώτες μας βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο ξεπουλήματος των σπιτιών τους, την ώρα που χιλιάδες βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες της φτωχοποίησης, ο πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του έχουν στραμένη την προσοχή τους στην προσπάθεια επανεκλογής.

Τα διακυβεύματα και τα διλήμματα των επερχόμενων Προεδρικών Εκλογών είναι ιστορικά. Έχουν να κάνουν με το μέλλον και την προοπτική της Κύπρου και του κυπριακού λαού. Αν κάτι απέδειξε η διακυβέρνηση  των τελευταίων χρόνων είναι ότι ο Νίκος Αναστασιάδης δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις στα διλήμματα αυτά”.

Δήλωση της Ελένης Μαύρου, μέλος του Π.Γ. ΑΚΕΛ, για τα διχοτομικα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιοτητας

 “Βελούδινο διαζύγιο”, “Λύση δυο κρατών εντός ΕΕ”… Οι σημερινές δημοσιογραφικές αναφορές περί σεναρίων διχοτομικής λύσης επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις του ΑΚΕΛ, μετά το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά, ότι όχι μόνο δεν έχουμε έρθει ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στη λύση του Κυπριακού αλλά δυστυχώς έχουμε απομακρυνθεί με απρόβλεπτες συνέπειες για την Κύπρο και το λαό μας.

Εαν δε αληθεύει ότι σενάρια λύσης δυο κρατών συζητήθηκαν από τους διαπραγματευτές και πριν τη Διάσκεψη του Κραν Μοντάνα, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ανησυχητικά.  Το ΑΚΕΛ ποτέ δεν ήταν και δεν πρόκειται να γίνει υποστηρικτής της όποιας λύσης στο Κυπριακό.

Το χειρότερο αποτέλεσμα όμως για την Κύπρο θα ήταν η επικράτηση της Ντενκτασικής λογικής των δύο κρατών.  Είναι πεποίθησή μας όμως ότι στην πολύ κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται το Κυπριακό, είναι ευθύνη του προέδρου και της κυβέρνησής του να αναλάβει πρωτοβουλίες οι οποίες να δημιουργούν προϋποθέσεις συνέχισης των διαπραγματεύσεων αξιοποιώντας το «κεκτημένο» που έχει δημιουργηθεί.

Πρωτοβουλίες για ανατροπή της οριστικοποίησης της κατοχής και της διχοτόμησης. Αλλιώς η Τουρκία ανενόχλητη θα συνεχίσει να προωθεί τους σχεδιασμούς της και η διχοτόμηση καθημερινά θα ενισχύεται επί του εδάφους.