ΑΚΕΛ: Οι κυβερνώντες αποφασίζουν και διατάζουν, ετσιθελικά και πρόχειρα

Οι κυβερνώντες αποφασίζουν και διατάζουν, ετσιθελικά και πρόχειρα, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του για την  αναπομπή από τον ΠτΔ της αναβολής  των εξετάσεων ανά τετράμηνο στα σχολεία, ο Χρίστος Χριστοφίδης, μέλος του πολιικού γραφείου του ΑΚΕΛ .

Η αναπομπή της νομοθεσίας για την αναβολή της εφαρμογής των εξετάσεων ανά τετράμηνο για ένα χρόνο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποδεικνύει ότι οι κυβερνώντες δεν ενδιαφέρονται ούτε για διάλογο και σύνθεση απόψεων, ούτε για αλλαγές που θα ενισχύουν το επίπεδο της παιδείας στον τόπο, ούτε για τη δημιουργία ενός εποικοδομητικού κλίματος στο χώρο της παιδείας. Ενδιαφέρονται μόνο να εφαρμόζουν μονομερώς τις ιδεοληψίες τους. Απροετοίμαστα, με προχειρότητα και με ολέθριες συνέπειες για το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Δεν θα απαριθμήσουμε πόσες φορές τέτοιες πρόχειρες αλλαγές οδήγησαν σε φιάσκο τα τελευταία χρόνια στον τομέα της Παιδείας. Απλά θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι είναι πραγματικά κρίμα, ενώ οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές και η μεγάλη πλειοψηφία της Βουλής ζητούν διάλογο και σωστή προετοιμασία για το κεφάλαιο αξιολόγηση του μαθητή, οι κυβερνώντες να αποφασίζουν και να διατάζουν. Ετσιθελικά και πρόχειρα.

Αυτοί που τάχατες κόπτονται για το επίπεδο της παιδείας στον τόπο, απαξιώνοντας εκπαιδευτικούς και τη δημόσια εκπαίδευση, φέρουν την κύρια ευθύνη. Με τις πολιτικές τους και την προχειρότητά τους πλήττουν συνεχώς το δημόσιο σχολείο.

Καλούμε τη Βουλή να μην κάνει αποδεκτή την αναπομπή του ΠτΔ στέλνοντας ακόμα μια φορά μήνυμα στους κυβερνώντες, στηρίζοντας ακόμη μια φορά έμπρακτα το δημόσιο σχολείο.