ΑΚΕΛ: Οι καταθέσεις για Συνεργατισμό επιβεβαιώνουν τις ευθύνες των Κυβερνώντων

Για τη χθεσινή πρώτη μέρα των ακροάσεων της Διερευνητικής για το Συνεργατισμό, αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο Χρίστος Χριστοφίδης εκ μέρους του ΑΚΕΛ κάνοντας λόγο τις ευθύνες που βαραίνουν τη Κύβέρνηση.

Το συμπέρασμα από τις χθεσινές καταθέσεις Στροβολίτη και Μάριου Κληρίδη κατά την πρώτη μέρα των ακροάσεων της Διερευνητικής για το οικονομικό έγκλημα στο Συνεργατισμό που φέσωσε το λαό με δισεκατομμύρια ευρώ είναι πολύ συγκεκριμένο: οι κυβερνώντες και ο Συναγερμός έβαλαν δύο συγκεκριμένους εγκάθετους στη Συνεργατική Τράπεζα, οι οποίοι με υπέρβαση εξουσιών, αυθαιρεσίες και με υπόνοια εξυπηρέτησης συμφερόντων, οδήγησαν το Συνεργατισμό σε μια φθίνουσα πορεία με το γνωστό αποτέλεσμα.

Οι εγκάθετοι Προεδρικού- Συναγερμού είχαν γερές πλάτες και ισχυρή πολιτική κάλυψη. Έτσι ένιωθαν παντοδύναμοι να προβαίνουν σε όσα και ότι ήθελαν και υπέρβαση εξουσιών.

Οι χθεσινές καταθέσεις αποτελούν ακόμα και απόδειξη ότι η κύρια ευθύνη για το οικονομικό έγκλημα στο Συνεργατισμό βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα. Κυβέρνηση Αναστασιάδη και Συναγερμός οδήγησαν το Συνεργατισμό στη διάλυση και φέσωσαν με δισεκατομμύρια το λαό.