ΑΚΕΛ: Ξεσπιτώνουν κόσμο από κατοικίες που ανήκαν στον Συνεργατισμό

Ξεσπιτώνουν κόσμο από κατοικίες που ανήκαν στον Συνεργατισμό, ανέφερε σε δήλωσή του εκ μέρους του ΑΚΕΛ, ο Χρίστος Χριστοφίδης αναφορικά με τις επιστολές για έξωση που έχουν αποσταλεί.

Με ιδιαίτερη ανησυχία ενημερωνόμαστε για την αποστολή δεκάδων επιστολών από την Altamira σε θεσμικούς ενοικιαστές διαμερισμάτων που ανήκαν στον Συνεργατισμό, για έξωση από τις κατοικίες τους.

Οι κατοικίες αυτές ανεγέρθηκαν στα πλαίσια του κοινωνικού ρόλου του Συνεργατικού Κινήματος. Παραχωρήθηκαν με χαμηλό ενοίκιο σε όσους είχαν ανάγκη. Οι κυβερνώντες θα μπορούσαν να ασκήσουν πραγματικά κοινωνική πολιτική στο στεγαστικό τομέα αλλά επέλεξαν να παραχωρήσουν τη διαχείριση των περιουσιακών αυτών στοιχείων (δηλαδή των διαμερισμάτων) στην Altamira δημιουργώντας ουσιαστικά ένα τεράστιο κοινωνικό ζήτημα, αφού η Altamira με μόνο κριτήριο το κέρδος απειλεί σήμερα με έξωση εκατοντάδες οικογένειες.

Εκτός από το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα το οποίο δημιουργείται αφού αρκετές οικογένειες απειλούνται με έξωση, η ενέργεια αυτή απειλεί να φουσκώσει και άλλο τη φούσκα των ενοικίων στη Λεμεσό με ευρύτερες επιπτώσεις.

Δυστυχώς και αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει τις έντονες μας ανησυχίες για τσουνάμι κοινωνικών επιπτώσεων και κοινωνικών προβλημάτων από το οικονομικό έγκλημα του Συνεργατισμού και την ανάθεση δανείων και περιουσιακών στοιχείων στην Altamira.

Καλούμε για ακόμα μια φορά τους κυβερνώντες να διαδραματίσουν επιτέλους το ρόλο τους, να θέσουν φραγμό στην κοινωνική αναλγησία και να προστατεύσουν εκατοντάδες οικογένειες από το ξεσπίτωμα. Σε αντίθετη περίπτωση οι κοινωνικές, οικονομικές και ανθρωπιστικές επιπτώσεις θα είναι τεράστιες.