ΑΚΕΛ: Καταδικάζουμε με αποτροπιασμό τις διώξεις κατά Τουρκοκύπριων δημοσιογράφων

Καταδικάζουμε με αποτροπιασμό τις διώξεις κατά των Τουρκοκύπριων δημοσιογράφων Σενέρ Λεβέντ και Αλί Οσμάν, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του, ο Χρίστος Χριστοφίδης, εκ μέρους  του ΑΚΕΛ.

Καταδικάζουμε με αποτροπιασμό τις διώξεις κατά των Τουρκοκύπριων δημοσιογράφων Σενέρ Λεβέντ και Αλί Οσμάν, από την Τουρκική Κυβέρνηση. Η παραπομπή των δημοσιογράφων σε δίκη στην Άγκυρα αποτελεί, παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι διώξεις κατά των Τουρκοκύπριων δημοσιογράφων αποδεικνύουν ότι στην τουρκοκυπριακή κοινότητα συνεχίζουν να υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις οι οποίες αντιπαλεύουν τη σταδιακή ενσωμάτωση των κατεχομένων στην Τουρκία. Η ενσωμάτωση αυτή εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους.

Αποτελεί ταυτόχρονα, ακόμη μια ανησυχητική ένδειξη για το γεγονός ότι η σταδιακή ενσωμάτωση των κατεχομένων στη Τουρκία συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Αποτελεί ακόμα μια ένδειξη για το τι θα σημαίνει για την Κύπρο και τον κυπριακό λαό η συνεχής πάροδος του χρόνου χωρίς μια σωστή λύση του κυπριακού προβλήματος.

Καλούμε, την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Θεσμούς και Οργανισμούς, να αναλάβουν αναγκαίες πρωτοβουλίες για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των συμπατριωτών μας δημοσιογράφων, για την προάσπιση της ελευθερίας της έκφρασης και για την ασφάλεια των δύο δημοσιογρά