ΑΚΕΛ: Καλούμε την κυβέρνηση να πάψει να θυματοποιεί τα παιδιά μας

Σε δήλωση του, για τις εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας, ο  Εκπροσώπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, κάλεσε τη κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πάψει να θυματοποιεί τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, το δημόσιο σχολείο.

“Αντί να αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό σύστημα και τη λειτουργία του ως εθνικό ζήτημα από το οποίο εξαρτάται το μέλλον του τόπου και της ανάπτυξής του, η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού το διαχειρίζεται με αυταρχισμό και ετσιθελισμό, χωρίς διάλογο και διαβούλευση με τα εμπλεκόμενα μέρη, προκαλώντας αναστάτωση και κρίση στην κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Γενικώς τα προβλήματα είναι με διάλογο που επιλύονται, πολύ δε περισσότερο όταν είναι προβλήματα του μέλλοντός μας. Την πρώτιστη ευθύνη για να γίνει διάλογος έχει η κυβέρνηση. Και για να είναι παραγωγικός αυτός ο διάλογος πρέπει να γίνει από μηδενική βάση. Η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει τις προειλημμένες και χωρίς διαβούλευση αποφάσεις της, και να εισέλθει σ’ ένα διάλογο με τα εμπλεκόμενα μέρη. Αν δεν το κάνει αυτό θα φέρει ακεραία την ευθύνη για τις αρνητικές εξελίξεις που είναι προφανές ότι θα υπάρξουν.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πάψει να θυματοποιεί τα παιδιά μας, τους εκπαιδευτικούς, το δημόσιο σχολείο.?