ΑΚΕΛ: Θεσμικά, πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένος ο Πρόεδρος

Σε γραπτή δήλωσητου ο Κοινοβουλευτικός  Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι θεσμικά, πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένος.

Συνεχίζοντας ο κ. Λουκαίδης τονίζει ότι: “Ο κ. Νίκος Αναστασιάδης, μπροστά στην αδυναμία του να υπερασπιστεί τον εαυτό του στα θέματα θεσμικής και πολιτικής διαπλοκής στα οποία εμπλέκεται, για μια ακόμη φορά προβαίνει σε κινήσεις αντιπερισπασμού, ενώ μιλά για λάσπη από πλευράς αντιπάλων του. Αντιπαρερχόμαστε τα ατεκμηρίωτα περί λάσπης και τους ξαναλέμε να κοιτάζονται στον καθρέφτη όταν μιλούν για ανάλογες πρακτικές.

Ο Γενικός Ελεγκτής, όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Αναστασιάδης, δεν είναι σε θέση να ελέγξει ζητήματα πολιτικής και θεσμικής διαπλοκής, ούτε ηθικής τάξης αν αυτά δεν αφορούν πιθανές ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες που σχετίζονται με τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος.

Ειδικότερα, χωρίς να είναι ποινικά υπεύθυνος, ο κ. Αναστασιάδης δεν παύει να παραμένει θεσμικά, πολιτικά και ηθικά ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος, όταν κούρεψε όλους τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς, αλλά φρόντισε να παράσχει προνομιακή ενημέρωση στους συμπεθέρους ώστε να μην κουρευτούν δεκάδες εκατομμύριά τους.

Όπως έμεινε θεσμικά, πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένος όταν το δικηγορικό του γραφείο εκπροσώπησε -ακόμα και στο Προεδρικό- τη Ryan Air στη διαδικασία ξεπουλήματος των Κυπριακών Αερογραμμών. Όταν αγόρασε μισοτιμής το φιλέτο από τον Αρχιεπίσκοπο στα Μεσοβούνια. Όταν κοντινό του πρόσωπο εκμεταλλευόταν τη συγγένεια τους για προώθηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην Κίνα.

To «Nikos plots», όπως τα αναπάντητα ερωτήματα μας επιβεβαιώνουν, αφήνει επίσης πολιτικά και θεσμικά εκτεθειμένο τον κ. Αναστασιάδη, αφού οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του οικογενειακού του περιβάλλοντός, για ακόμη μια φορά διαπλέκονται με την Προεδρία του κράτους”.