ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση πλήττει τους θεσμούς και υποβιβάζει τη δημοκρατία

Σε γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου για την παρεμπόδιση του Ελέγχου στο Υππουργείο Οικονομικών και αναφέρει ότι η  κυβέρνηση πλήττει τους θεσμούς και υποβιβάζει τη δημοκρατία:

“Με αφορμή την προσπάθεια της κυβέρνησης Αναστασιάδη –ΔΗΣΥ να παρεμποδίσει τον έλεγχο που ασκεί ο Γενικός Ελεγκτής, τονίζαμε ότι οι κυβερνώντες οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με το τι έχουν να αποκρύψουν από τους πολίτες.

Σε σημερινά δημοσιεύματα, υπάρχει η πληροφορία ότι η εγκύκλιος για παρεμπόδιση –ουσιαστικά- του ελέγχου στο Υπουργείο Οικονομικών έχει να κάνει με θέμα που αφορά το Συνεργατισμό.

Επειδή οι εξελίξεις στο Συνεργατισμό βρίσκονται σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο και ενόψει του γεγονότος ότι πρόσφατα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο Έφορος Κρατικών Ενισχύσεων κατήγγειλε το Υπουργείο Οικονομικών για απόκρυψη στοιχείων και ελλιπή πληροφόρηση, ζητούμε από τον Υπουργό Οικονομικών να δώσει εξηγήσεις.

Αληθεύει ότι η παρεμπόδιση του Ελέγχου έχει να κάνει με ηλεκτρονικά μηνύματα που αφορούν στο Συνεργατισμό;

Τι επιχειρεί να αποκρύψει η κυβέρνηση για το Συνεργατισμό; Τι πραγματικά συμβαίνει;

Με την όλη στάση τους οι κυβερνώντες το μόνο που πετυχαίνουν είναι να ενισχύσουν την πεποίθηση που από καιρό έχουν διαμορφώσει οι πολίτες. Ότι, δηλαδή, η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, με την αυταρχική συμπεριφορά της πλήττει τους θεσμούς και υποβιβάζει τη δημοκρατία.”