ΑΚΕΛ: Η επόμενη κυβέρνηση Σταύρου Μαλά θα στηρίξει τον κόσμο της εργασίας

Η επόμενη κυβέρνηση Σταύρου Μαλά θα στηρίξει τον κόσμο της εργασίας, δήλωσε ο κοινοβουλευτικος εκπροσώπος ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις,  Γιώργος Λουκαΐδης.

“Ο κόσμος της εργασίας γενικότερα και ειδικότερα οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της οικονομικής κρίσης και της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων που επέβαλε η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη με τη βοήθεια του διδύμου Νικόλα Παπαδόπουλου-Αβέρωφ Νεοφύτου.

Η επόμενη κυβέρνηση του Σταύρου Μαλά θα στηρίξει τον κόσμο της εργασίας και ιδιαίτερα τις πιο ευάλωτες κατηγορίες εκείνων που δεν είναι οργανωμένοι σε συντεχνίες και δεν καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Σταύρος Μαλάς θα προωθήσει την νομοθετική κατοχύρωση ελάχιστων δεσμευτικών όρων απασχόλησης όπως ο κατώτατος μισθός, η καταβολή 13ου μισθού, η καταβολή υπερωριακής αποζημίωσης και ο καθορισμός υποχρεωτικών αργιών.

Ο Σταύρος Μαλάς θα προχωρήσει επίσης:

– Στη νομοθετική διασφάλιση εφαρμογής των συλλογικών συμβάσεων και της δυνατότητας επέκτασης τους σ’ ολόκληρο το κλάδο,

– Στη σύνδεση της παροχής κινήτρων σε επιχειρήσεις με την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και των συλλογικών συμβάσεων,

– Στη θεσμοθέτηση επαγγελματικών προσόντων με τη εισαγωγή της κάρτας επαγγέλματος.

Ο κόσμος της εργασίας σ’ αυτές τις εκλογές δεν έχει τίποτα να κερδίσει από υποψήφιους που το μόνο που έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν να υπηρετούν τους ελάχιστους προνομιούχους της τάξης τους. Αντίθετα, ο κόσμος της εργασίας εμπιστεύεται τον Σταύρο Μαλά για τη διασφάλιση αξιοπρεπών όρων απασχόλησης και για την προώθηση πολιτικών που θα υπηρετούν τους πολλούς και την κοινωνία”.