ΑΚΕΛ: Ευχές σε όλους για ειρήνη, ευτυχία και προκοπή

Το ΑΚΕΛ, με την ευκαιρία του νέου έτους 2018, απευθύνει προς ολόκληρο τον κυπριακό λαό -Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους- ευχές για ειρήνη, ευτυχία και προκοπή.

“Η σκέψη μας αυτές τις μέρες βρίσκεται στους χιλιάδες φτωχούς και άνεργους, στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, σε αυτούς που υποχρεώθηκαν να μεταναστεύσουν προς αναζήτηση καλύτερης ζωής, σε όσους βιώνουν την εργασιακή αβεβαιότητα και τις αρνητικές συνέπειες της δραματικής μείωσης των απολαβών τους, στους νέους ανθρώπους που αγωνιούν για το μέλλον τους και γενικά σ’ όλους εκείνους που περνάνε δύσκολες ώρες.

Η σκέψη μας βρίσκεται στους πρόσφυγες και τους παθόντες της τουρκικής εισβολής και κατοχής, τους εγκλωβισμένους και τους συγγενείς των αγνοουμένων, σε όλους όσοι έχουν πληγεί από τη συνεχιζόμενη κατοχή και διαίρεση του τόπου μας.

Ευχές απευθύνουμε και προς όλους τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο, μακριά από την πατρίδα και τους οικείους τους.

Ακόμα ένας καινούριος χρόνος βρίσκει την πατρίδα και το λαό μας χωρίς λύση στο Κυπριακό. Το 2018 δεν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς για το εθνικό μας πρόβλημα. Η αποτυχία στη Διάσκεψη στο Κραν Μοντανά και το αδιέξοδο που προκάλεσε έχουν απομακρύνει την προοπτική της λύσης. Την ίδια ώρα, η Τουρκία απενοχοποιημένη και ανενόχλητη συνεχίζει να είναι προκλητική και να ενισχύει τα κατοχικά τετελεσμένα.

Είναι πεποίθησή μας ότι χωρίς λύση στο Κυπριακό το μέλλον του τόπου και του λαού μας κινδυνεύει. Είναι γι’ αυτό που η άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων έχει κρίσιμη σημασία για το μέλλον του τόπου μας. Για υλοποίηση αυτού του στόχου, χρειάζεται να επιδειχθεί συνέπεια στους διαχρονικά διακηρυγμένους στόχους και αρχές λύσης, καθώς και αποφασιστικότητα. Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να εργάζεται, με υπευθυνότητα και πατριωτισμό, για επίτευξη λύσης που να απελευθερώνει και να επανενώνει τον τόπο και το λαό.

Παράλληλα, το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ανόρθωση του επιπέδου ζωής του λαού. Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των εργαζομένων και γενικά των πολιτών. Θα συνεχίσει να προωθεί πολιτικές στήριξης του κοινωνικού κράτους, το οποίο έχει πληγεί από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των απερχόμενων κυβερνώντων, για δικαιότερη ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου. Θα συνεχίσει να εργάζεται για την οικοδόμηση μιας οικονομίας η οποία να έχει σταθερές και γερές βάσεις και να μην εξαρτάται από συγκυριακές και ευκαιριακές καταστάσεις, όπως σήμερα συμβαίνει.

Το 2018, προμηνύεται χρονιά μεγάλων προκλήσεων, αλλά ταυτόχρονα και χρονιά ελπίδας και προοπτικής για τον τόπο και το λαό μας. Ελπίδας για πραγματική αλλαγή που θα επιτευχθεί στις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές.

Η υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά εκπροσωπεί το πραγματικά νέο και το γνήσια προοδευτικό. Ο Σταύρος Μαλάς μπορεί να εκφράσει τις αγωνίες και τις προσδοκίες της μεγάλης πλειοψηφίας που απαιτεί γνήσια αλλαγή και προοδευτικό εκσυγχρονισμό της Κύπρου. Ο Σταύρος Μαλάς είναι ο μόνος υποψήφιος που έχει τη θέληση και την αξιοπιστία να φέρει την αλλαγή. Η υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά αποτελεί την Ελπίδα και την Προοπτική για την Κύπρο και το λαό μας.

Το ΑΚΕΛ ως γνήσια πατριωτικό και προοδευτικό κόμμα, είναι δοσμένο με όλες του τις δυνάμεις να επιτευχθεί η πραγματική αλλαγή στη διακυβέρνηση το τόπου, έτσι ώστε να αναγεννηθεί η ελπίδα για επίλυση του Κυπριακού και η προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον για όλους εμάς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Καλή χρονιά σε όλους!”