ΑΚΕΛ: Ερωτηματικά για την ανάκληση άδειας της Olympic Insurance

Δημιουργούνται ερωτηματικά για την ανάκληση άδειας της ασφαλιστικής εταιρείας Olympic Insurance, αναφέρει σε γραπτή δήλωση το ΑΚΕΛ.

“Σε πρόσφατη ανακοίνωση το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την ανάκληση άδειας της Olympic Insurance και την αναγκαστική διάλυση και εκκαθάριση της εταιρείας. Στην έκθεση του ο εξωτερικός ελεγκτής της εταιρείας διαπιστώνει αδυναμία της εταιρείας να παρέχει επαρκή και ικανοποιητικά στοιχεία για την επάρκεια των κεφαλαίων της.

Ως εκ τούτου η απόφαση της Εφόρου Ασφαλίσεων και η χρονική στιγμή που επέλεξε να το πράξει γεννούν ερωτηματικά για τον έλεγχο και την εποπτεία που άσκησε μέχρι σήμερα ως η αρμόδια εποπτική αρχή:

– Είχε διασφαλιστεί η κεφαλαιακή επάρκεια της εταιρείας όταν είχε εγκριθεί η εξαγορά της το 2016;

– Υπήρξε ο απαραίτητος εποπτικός έλεγχος για τις δραστηριότητες της εταιρείας;

– Ποιο θα είναι το μέλλον των ασφαλισμένων στην εταιρεία;

– Είναι σε θέση το Ταμείο Ασφαλιστών Μηχανοκίνητων Οχημάτων (MIF) του οποίου ένας από τους ρόλους είναι να καταβάλει αποζημιώσεις προς τρίτους, να παρέχει επαρκή προστασία για τις υποχρεώσεις της εταιρείας;

Ελπίζουμε ότι η Κυβέρνηση θα μεριμνήσει ώστε να μην κληθεί για άλλη μια φορά η κοινωνία και ο φορολογούμενος να καλύψουν τις ζημιές από την μη επαρκή εποπτεία του χρηματοπιστωτικού κλάδου.”