ΑΚΕΛ: Διαμαρτυρία για το ΡΙΚ και αποχή από τηλεοπτικές συζητήσεις

Το ΑΚΕΛ, ως έκφραση διαμαρτυρίας,  αποφασίσε τις επόμενες μέρες να μην συμμετέχει στις τηλεοπτικές συζητήσεις του ΡΙΚ, όπως αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση του κόμματος:

Το ΑΚΕΛ σε πολλές περιπτώσεις έχει διατυπώσει παρατηρήσεις για δυσμενή μεταχείριση από μέρους του ΡΙΚ. Κατά καιρούς προέβηκε σε παραστάσεις για τη διόρθωση της κατάστασης. Δυστυχώς, οι «αβλεψίες» και τα λάθη σε βάρος του ΑΚΕΛ δεν έπαψαν να επαναλαμβάνονται.

Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης αποτέλεσαν οι δύο τελευταίες μέρες, Τετάρτη και Πέμπτη 11 και 12 Απριλίου 2018.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της 11ης Απριλίου δύο ανακοινώσεις του ΑΚΕΛ, για την κρίση στη Συρία και για το Συνεργατισμό που αποτελούσαν θέματα επικαιρότητας, δεν προβλήθηκαν. Η δικαιολογία από μέρους του ΡΙΚ ήταν ότι δεν πρόσεξαν τις δηλώσεις.

Κι ενώ έγιναν παραστάσεις για το γεγονός, το επόμενο βράδυ το ΡΙΚ ξανά δεν πρόβαλε την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για την κρίση στη Συρία, που αποτελούσε βασική είδηση του κεντρικού δελτίου.

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση έχει υποχρέωση να προβάλλει ισότιμα, ακριβοδίκαια και αντικειμενικά τις θέσεις και τις δραστηριότητες των κομμάτων, πόσω δε μάλλον του Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν μπορούμε παρά να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του Κόμματός μας να τυγχάνει ισότιμης και αντικειμενικής προβολής των θέσεων και των δραστηριοτήτων του.

Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο και ως έκφραση διαμαρτυρίας, ως ΑΚΕΛ αποφασίσαμε τις επόμενες μέρες να μην συμμετέχουμε στις τηλεοπτικές συζητήσεις του ΡΙΚ.