Αδωνις: Τραγικό! Η κυβέρνηση άφησε τη χώρα στην τύχη της

«Τραγικό» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, το αποτέλεσμα των πυρκαγιών, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, και τόνισε ότι η κυβέρνηση άφησε «τη χώρα στην τύχη της».

«Είναι τραγικό αυτό που έχει συμβεί», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Όπως αποδεικνύεται από γραπτή ερώτηση που είχα καταθέσει στις αρχές Μαΐου στα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, ο φετινός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών ήταν μηδενικός. Αν διαβάσετε την απάντηση που μου είχε δώσει τότε ο υπουργός Άμυνας, ο κ. Πάνος Καμμένος, για τη διαθεσιμότητα των αεροσκαφών και πότε θα έβγαιναν τα συμβόλαια για τα ελικόπτερα και την τελική απόδοση και λειτουργία των αεροσκαφών, θα νομίσετε πως, πραγματικά, οι άνθρωποι άφησαν τη χώρα στην τύχη της».

 

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ακόμη ότι η απουσία του κυρίου πρωθυπουργού στην αρχή, όταν όλη η Ελλάδα τον έψαχνε επί τετραημέρου, για να εμφανιστεί τελικά και να μας πει ότι δεν έγινε τελικά μεγάλη καταστροφή […] αυτό προκάλεσε το κοινό περί δικαίου αίσθημα σε έναν απίστευτο πραγματικά βαθμό” και πρόσθεσε πως “ο κ. Πάνος Καμμένος, που είναι ο συναρμόδιος του κ. Τόσκα υπουργός, είναι ακόμα εξαφανισμένος”.

Για την κριτική που δέχεται η Νέα Δημοκρατία για το γεγονός ότι τον περασμένο Φεβρουάριο δεν ψήφισε την τροπολογία για τους πυροσβέστες στη Βουλή, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: “Μονίμως η κυβέρνηση διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Αυτό που όχι μόνο η Νέα Δημοκρατία είχε καταψηφίσει ήταν ότι η κυβέρνηση έκανε με αδιαφανή τρόπο ανανεώσεις συμβασιούχων ενώ εμείς θέλαμε δημόσιους διαγωνισμούς για να γίνουν κανονικές προσλήψεις. Αυτή ήταν η διαφορά. Δεν ήταν για να μην έχουμε πυροσβέστες, αλλά για να έχουμε πυροσβέστες συνεχώς και σωστά.

Σχολιάζοντας την κριτική του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου για την απουσία αναφοράς στους δασικούς χάρτες από τα μέτρα που παρουσίασε, χθες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη δασοπροστασία, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, αφού σημείωσε πως “επικρατεί μπάχαλο με τους δασικούς χάρτες”, τόνισε πως «η Νέα Δημοκρατία είναι πολύ υπέρ των δασικών αρχών, αρκεί να γίνονται σωστά».

Ερωτηθείς για το τι θα παρουσιάσει ο κ. Μητσοτάκης στην επικείμενη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε πως “δεν θα φέρει πάντως πρόγραμμα Θεσσαλονίκης κατά τα πρότυπα του κ. Τσίπρα, το 2014” και συμπλήρωσε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επειδή δεν είναι Αλέξης Τσίπρας, δεν πρόκειται να πάει στη Θεσσαλονίκη ούτε για να κοροϊδέψει τους Θεσσσαλονικείς ούτε για να κοροϊδέψει τους υπόλοιπους Έλληνες. Θα πει, όπως και πέρυσι -με τα νέα οικονομικά δεδομένα που έχουν προκύψει ύστερα από έναν χρόνο- τα συγκεκριμένα πράγματα, ανά κωδικό προϋπολογισμού, που μπορούν πράγματι να γίνουν. Εμείς, να υποσχεθούμε πράγματα μόνο και μόνο για να γίνουμε αρεστοί και μετά να μας βρίζει ο κόσμος και να λέει άλλα μας υποσχεθήκατε και άλλα κάνατε, δεν υπάρχει περίπτωση».