Ή έκθεση του Γενικού Ελεγκτή αυτοαναιρείται από τις συστάσεις του

Πιο κάτω μπορείται να δείτε αυτούσια την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή αναφορικά με το θέμα των εξόδων του Γιώργου Βασιλείου .

Στην σελίδα 25 στο τέλος και αρχές τις 26 σελίδας περιέχονται οι σχετικές αναφορές και επειδή προηγούμενο άρθρο μου που δημοσιεύτηκε αφήνονται αιχμές απο κάποιους επαναστάτες του Facebook παρατηρείστε τις ενέργειες της ελεγκτικής υπηρεσίας αναφορικά με άλλους οφειλέτες όπου υπαρχουν τηλεφωνικές επικοινωνίες ή ηλεκτρονικά μηνύματα για έλεγχο της οφειλής τους πράγμα που δεν έγινε με το πρώην πρόεδρο για να επιβεβαιωθεί η οφειλή του.

Άλλη παρατηρήση, από την ίδια έκθεση είναι το γεγονός ότι για άλλες υποθέσεις αναφέρεται σε επιστολές και οχλήσεις για πληρωμές οφειλομένων όμως στην περίπτωση του κυρίου Βασιλείου καμία αναφορά για τέτοιες επιστολές ή οχλήσεις άρα ένα είναι το συμπέρασμα ότι ουδέποτε ειδοποιηθήκε ο κ. Βασιλείου για οφειλή.

Συγκεκριμένος πρόξενος που κατ’ ισχυρισμό της έκθεσης όφειλε κάποιο ποσό, επικοινώνησαν μαζί του και αρνήθηκε την οφειλή, γιατί δεν έγινε το ίδιο με τον κ. Βασιλείου;

Υπάρχουν και πολλά άλλα αλλά αναφέρω ακόμα ένα σημαντικό παράγοντα που αποδεικνύει τον λανθασμένο τρόπο που το χειρίστηκε η υπηρεσία του Γενικού Ελεγκτή. Διάβαστε πιο κάτω το ακριβές απόσπασμα της έκθεσης στις συστάσεις:

” Συστάσεις:

(i) Όπως έχουμε συστήσει επανειλημμένα σε προηγούμενες Εκθέσεις μας τα ποσά αυτά θα πρέπει να ερευνηθούν και αν αφορούν σε οφειλές να απαιτηθεί άμεσα η ανάκτησή τους.”

Η αναφορά του ότι θα πρέπει τα ποσά ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ και ΑΝ ΑΦΟΡΟΥΝ σε οφειλές δεν παραπέμπει σε βεβαιότητα οφειλής αλλά σε προτροπή έρευνας και βεβαιώσης και αν βεβαιωθούν τότε να απαιτηθεί η ανάκτηση τους. Με λίγα λόγια ο διασυρμός ενός ανθρώπου δημόσια έγινε στην βάση ανύπαρκτης οφειλής και ή μη επιβεβαιωμένης οφειλής αφού ακόμα ο ίδιος δεν ήταν σίγουρος και ζητούσε έρευνα.

Δεν έχω καμία σχέση με τον κ. Βασιλείου και ούτε τον γνώρισα ποτέ μου προσωπικά όμως τα δικαιώματα όλων πρέπει να γίνονται σεβαστά μεταξύ των οποιων και η αξιοπρέπεια τους.

Χρίστος Πουτζιουρής

Δικηγόρος

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο αυτούσια την έκθεση του Γ. Ελεγκτή:

2017.12.27-Ελεγχος-Υπουργείου-Εξωτερικών-για-το-έτος-2016-ΥΠΕΞ-02-2017