Έρευνα για τα επίπεδα τιμών λιανικής πώλησης υγραερίου (10 κιλών)

Στο πλαίσιο της παρακολούθησης της λειτουργίας της αγοράς του λιανικού εμπορίου και της πληροφόρησης των καταναλωτών, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή έχει ολοκληρώσει νέα έρευνα με συλλογή στοιχείων αναφορικά με τα επίπεδα τιμών λιανικής πώλησης υγραερίου (10 κιλών) από 183 υποστατικά (υπεραγορές/φρουταρίες και πρατήρια πώλησης πετρελαιοειδών) από τις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και Αμμοχώστου στις 13.11.2017.

Βασικά συμπεράσματα έρευνας:

  •  εντοπίζονται υπολογίσιμες διαφορές στις τιμές φιάλης υγραερίου 10kg μεταξύ των διαφόρων σημείων πώλησης (διαφορά πέραν του 40% μεταξύ ελάχιστης-μέγιστης τιμής).
  • κατά μέσο όρο, οι υπεραγορές/φρουταρίες παρουσιάζονται ελαφρώς πιο φθηνές σε σχέση με τα πρατήρια καυσίμων, χωρίς ωστόσο αυτό να αποτελεί κανόνα.

Η δημοσίευση του Παρατηρητηρίου τιμών λειτουργεί ως εργαλείο ενημέρωσης των καταναλωτών με στόχο να βοηθήσει την αγορά να λειτουργήσει πιο ανταγωνιστικά και προς όφελος του καταναλωτή. Ενόψει του γεγονότος ότι το επόμενο διάστημα η ζήτηση για φιάλες υγραερίου αναμένεται να αυξηθεί λόγω της αλλαγής της θερμοκρασίας, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή συνιστά στους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς προκειμένου να βρίσκουν την πιο χαμηλή τιμή.

Τονίζεται ότι οι τιμές που παρουσιάζονται σε κάθε δημοσίευση του Παρατηρητηρίου τιμών αφορούν τις τιμές στις συγκεκριμένες ημερομηνίες που έχουν διεξαχθεί οι έλεγχοι για τη λήψη τιμών.

Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν λεπτομερώς για το Παρατηρητήριο Τιμών από την ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή (www.consumer.gov.cy).