Έκαναν γήπεδο του γκολφ στρατιωτική ζώνη ΗΠΑ και Ν.Κορέα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοτιοκορεατικού Υπουργείου Άμυνας, ΗΠΑ και Ν.Κορέα σκοπεύουν να αναπτύξουν περισσότερα μέσα αντιπυραυλικής άμυνας, ως απάντηση στην πυρηνική δοκιμή της Β.Κορέας.

Δύο εκτοξευτήρες ρουκετών της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας Thaad (Terminal High-Altitude Area Defense) έχουν ήδη εγκατασταθεί στη Νότια Κορέα και είναι επιχειρησιακοί. Όμως η Σεούλ πάγωσε στη συνέχεια κάθε επιπρόσθετη ανάπτυξη λόγω ανησυχιών των κατοίκων για τις επιπτώσεις του συστήματος στο περιβάλλον.

“Τέσσερις εναπομείναντες εκτοξευτήρες θα αναπτυχθούν προσεχώς προσωρινά κατόπιν διαβουλεύσεων ανάμεσα στη Νότια Κορέα και στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να αντικρούσουν τις αυξανόμενες πυρηνικές και βαλλιστικές απειλές του Βορρά”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο, ενώ η ίδια η ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας Thaad προκαλεί την οργή της Κίνας.

Σύμφωνα με το AFP, οι εκτοξευτήρες πυραύλων είναι εγκατεστημένοι σε ένα γήπεδο γκολφ που μετατράπηκε σε στρατιωτική ζώνη, στη νότια κομητεία Σεονγκζού, περίπου 190 χλμ. από τη Σεούλ.

Η Πιονγκγιάνγκ κατέλαβε χθες εξαπίνης τη διεθνή κοινότητα πραγματοποιώντας την πιο ισχυρή μέχρι σήμερα πυρηνική δοκιμή της. Η Βόρεια Κορέα δήλωσε πως δοκίμασε μια βόμβα υδρογόνου που έχει τη δυνατότητα να οπλίσει έναν διηπειρωτικό πύραυλο.