Άρχισαν πάλι τα ίδια προβλήματα στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Ακόμα δεν μπήκαμε καλά – καλά στη περίοδο αιχμής της αυξημένης επιβατικής κίνησης από και πρός τα αεροδρόμια μας και τα προβλήματα, έχουν ήδη αρχίσει.

Οι ουρές στον έλεγχο διαβατηρίων παρά τις πληροφορίες για στελέχωση με επιπρόσθετο προσωπικό είναι καθημερνό φαινόμενο.

Ίσως γιατί όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα μας, ειδικά στις αφίξεις, γίνεται ένα μπάχαλο γιατί δεν ξεχωρίζουν τους επιβάτες που έρχονται από μη ευρωπαικές χώρες και χρειάζονται θεωρήσεις που εξυπακούουν περισσότερο χρόνο με αποτέλεσμα να περιμένει στην ουρά ένας Κύπριος ή ευρωπαίος πολίτης ο οποίος απλά θα περάσει με τη ταυτότητά του.

Δεν υπάρχει λόγος να περιμένουν όλοι στην ίδια σειρά. Και παρά τις υποσχέσεις αυτό παρατηρείται κάθε φορά.

Πόσο δύσκολο είναι να υπάρξει μία σωστή σειρά στις αφίξεις, ούτως ώστε να αποφεύγεται όλος αυτός ο συνωστισμός και η ταλαιπωρία;

Το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται και στις αναχωρήσεις με καθυστερήσεις στον έλεγχο διβατηρίων και κατόπιν στον έλεγχο ασφαλείας ειδικότερα τις ώρες αιχμής.

Σίγουρα επιβάλεται και σωστός συντονισμός μεταξύ Αστυνομίας και της διαχειρίστριας αρχής του αεροδρομίου.

Ας ελπίσουμε ότι με την υιοθέτηση των σύγχρονων διαδικασιών ελέγχου μέσω των border express kiosks πουσκπεύει να θέσει σε λειτουργία  η Hermes Airports να βοηθήσει το επιβατικό κοινό και αν αποφευχθούν οι μακροχρόνιες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.