Άρης Τετράγωνο Κρόνος – Κρίσεις και επικρίσεις

Του Χρήστου Άρχου

Προσοχή χρειάζεται αυτές τις μέρες με το επικείμενο τετράγωνο του Άρη – Κρόνου που βέβαια δεν θα επηρεάσει μόνο τη σημερινή μέρα αλλά γενικά αυτή την εβδομάδα που ξεκίνησε. Ο Άρης – Κρόνος μπορεί να φέρει δυσάρεστες εμπειρίες σε αρκετές σχέσεις διακρατικές αλλά και διαπροσωπικές. Χρειάζεται να μπορεί κάποιος να ελέγχει την επθετικότητα του αλλά και την παθητικότητα του. Η λύση δεν βρίσκεται ούτε στην απόλυτη σιωπή αλλά ούτε και στις ακραίες κινήσεις. Είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να βρούμε τους καταπιεσμένους μας θυμούς και να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που μας ενοχλεί περισσότερο στους άλλους.

Χρειάζεται διπλωματική προσοχή και πάνω από όλα σύνεση ενώ μπορεί να δούμε έντονες κατατάστασεις στο κόσμο στο θέμα της Συρίας. Με το που περάσει ο Άρης τον Κρόνο τότε η επθετικότητα του θα είναι ανεξάντλητη και τις επόμενες μέρες μπορεί να δούμε να γίνεται πραγματικότητα και η σύραξη Αμερικής με το Καθεστώς Ασάντ που δυστυχώς θα οδηγήσει σε ακόμη περισσότερες δυστυχισμένες καρδιές.

Στη προσωπική μας ζωή χρειάζεται ισορροπία και πάνω από όλα να μην οδηγλησουμε το θυμό να μας πάει κατευθείαν στο μάτι του κυκλώνα. Είναι σημαντικό να ανακαλύψουμε αυτά που μας καταπιέζουν.

Τα τετράγωνα Άρη – Κρόνου επιφέρουν ακόμη περισσότερες φοβίες και ανασφάλειες στα άτομα. Αν δεν κοιμάστε καλά αυτή τη περίοδο αν νοιώθεται πιεσμένοι και κάνετε όλη την ώρα αρνητικές σκέψεις να είσθε σίγουροι ότι υπάρχουν έντονα καταπιεσμένες τάσεις μέσα σας που θέλουν να βγουν αλλά μονίμως μπλοκάρετε τον εαυτό σας. Πόνοι σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος σας μάλιστα δείχνουν τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει και έχετε χάσει την ισορροπία σας. Ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο κοινωνικές πεποιθήσεις και πρέπει εισβάλλουν στο ασυνείδητο και μας ωθούν να ακολουθήσουμε δρόμους που δεν θέλουμε και δημιουργούν φοβίες που ταράζουν την συναισθηματική μας ισορροπία.

Το κυριότερο που πρέπει να προσέξετε οι μεγαλύτεροι είναι διάφορα μπλοκαρίσματα ροής απο το αίμα μέχρι οτιδήποτε που φέρει ενέργεια. Προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στους φόβους σας και με διαλογισμό ή άλλο μέσο καθαρίστε τις ψυχικές ακαθαρσίες που σας βαραίνουν. Αν υπάρχουν τώρα προβλήματα απο το οικογενειακό περιβάλλον αυτά πιθανών να ενταθούν οπότε και χρειάζεται προσοχή.

Μην ξεχνάτε ότι πολλές φορές το “τέρας” δυναμώνει αν εφαρμόσεις δύναμη και μικραίνει όταν αποφεύγεις τα χτυπήματα. Τώρα που πέρασε η όψη ακρίβειας η πληγή και ο φόβος μπορεί να γίνει συνήθεια και χρειάζεται ακόμη περισσότερη προσοχή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ 1ο δεκαήμερο των ζωδίων είναι αυτό που επηρεάζεται περισσότερο!

ΚΡΙΟΣ

Προσοχη μην βρεθείτε σε καταστάσεις ανεξέλεγκτου πάθους και κάνετε τελικά κακό στον ίδιο σας τον εαυτό. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να μην χάσετε την υπομονή σας αν και σήμερα μπορεί να συναντήσετε εμπόδια.

ΤΑΥΡΟΣ

Πολύ σημαντικό για εσάς είναι να προσέξετε τις οικογενειακές σας σχέσεις που θα παρουσιάσουν αρκετά προβλήματα. Είναι περίοδος σιωπής μην προσπαθήσετε να λύσετε σήμερα τα προβλήματα ετών.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Σημαντική περίοδος για να μπορέσετε να ξεκαθαρίσετε τις καταστάσεις στο εργασιακό σας περιβάλλον. Είναι μία περίοδος πολύ σημαντική που έχει σκοπό να αναμορφώσει τον τρόπο σκέψης σας και την ίδια σας την παραγωγικότητα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Κρίσεις μπορεί να έρθουν από οικονομικά ζητήματα και θα καθυστερήσουν αρκετά τη δημιουργηκότητα σας ενώ πιθανών αυξανόμενα έξοδα από τα παιδιά σας μπορεί να σας πιέσουν αρκετά.

ΛΕΩΝ

Για εσάς είναι μία δύσκολη περίοδος που μπορεί να έχει αρκετές συγκρούσεις. Προσοχή στις οικογενειακές σας υποθέσεις και κυρίως προσπαθήστε να μην ανάψετε φωτιές αυτές τις μέρες. Δεν είναι ούτε καιρός επιλύσεων ούτε κριτικής.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αρκετά ψυχολογικά θέματα μπορεί να αναδυθούν αυτές τις μέρες και να νοιώσετε αρκετά αδύναμοι. Αυτή η περίοδος έχει να κάνει με μία νέα αντίληψη στη ζωή σας που πρέπει να υιοθετήσετε και να πετάξετε από πάνω σας κατάλοιπα του παρελθόντος.

ΖΥΓΟΣ

Είναι μία περίοδος οικονομικών πιέσεων και προβλημάτων που σας αγχώνουν και σας κάνουν να νοιώθετε άσχημα. Θα πρέπει να κάνετε αρκετή υπομονή και να μην φοβηθείτε να αντιπαλέψετε όλους αυτούς που σας πιέζουν και δεν σας αφήνουν να πάρετε ανάσα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Σίγουρα για εσάς είναι μία δύσκολη περίοδος που χρειάζεται προσοχή. Αυτή την εβδομάδα μπορεί να δείτε ότι αρκετοί σας πάνε κόντρα και δεν σας αφήνουν να κάνετε τα πράγματα με τον κατάλληλο τρόπο. Δώστε λίγο χρόνο σε αγαπημένα σας πρόσωπα να διορθωθούν.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Κάποιες καθυστερήσεις σε σχέση με ταξίδια μπορεί να εμφανιστούν ενώ αποφύγετε τις εξετάσεις αυτή τη περίοδο. Είναι μία αρκετά δύσκολη στιγμή για όλους εσάς καθότι μπορεί να πιέζεστε πολύ ψυχολογικό και να μην υπάρχει φως στο τούνελ ακόμη…. Όλα όμως αλλάζουν κάποια στιγμή.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Για εσάς είναι μία ευκαιρία να μπορέσετε να βρείτε λύσεις σε οικονομικά προβλήματα που σχετίζονται με φίλους σας. Αποφύγετε να δώσετε κάποιο δάνειο αυτή τη περίοδο ενώ και οι σεξουαλικές επαφές θα πρέπει να γίνονται με την κατάλληλη προσοχή.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Είναι μία περίοδος έντονης επαγγελματικής κρίσης που θα πρέπει να δώσετε σοβαρή προσοχή. Οι συνεργασίες σας μπορεί να έχουν σοβαρά προβλήματα και θα πρέπει να προσέξετε μήπως κάποιοι σας βάζουν τρικλοποδιές.

ΙΧΘΕΙΣ

Για εσάς αυτή είναι μία περίοδος εργασιακών δυσκολιών και εκεί θα συναντήσετε τα περισσότερα προβλήματα. Αν κάποια εργάζεστε προσέξτε πολύ μήπως κάνετε κάποιο λάθος και χάσετε την εργασία σας χωρίς λόγο. Μεγάλη αύξηση της πίεσης στη δουλειά.