Άδωνις: Προσωπικά θέλω να ψηφίσω την τροπολογία για το κοινωνικό μέρισμα

«Η συμφωνία που έχει υπογράψει η κυβέρνηση προβλέπει την παροχή κοινωνικού μερίσματος αλλά υπό προϋποθέσεις και αφού πιστοποιηθεί το πλεόνασμα από τη Eurostat» είπε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm». Συμπλήρωσε πως η μονομερής κίνηση του πρωθυπουργού υποδηλώνει καταπάτηση αυτής της συμφωνίας.

«Είχε Eurogroup τη Δευτέρα. Γιατί δεν ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση;» αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης και εκτίμησε ότι αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει αρνητικά τη διαπραγμάτευση.

Ερωτηθείς για το εάν θα ψηφίσει την τροπολογία που προβλέπει την παροχή του μερίσματος, απάντησε: «Προσωπικά θέλω να την ψηφίσω γιατί αυτά τα χρήματα τα χρειάζονται όσοι θα τα πάρουν και ακόμα περισσότεροι, αλλά δεν ξέρω σήμερα θα αποφασίσει το κόμμα».

Αναφερόμενος στο εάν θα στηθούν τελικά πρόωρες κάλπες, σχολίασε, μεταξύ άλλων: «Άκουσα τον πρωθυπουργό στη βουλή (σσ. το Σαββάτο) να λέει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε. Χθες ο κ. Τσακαλώτος είπε θα βάλουμε νερό στο κρασί μας, αρκεί να πετύχουμε έναν έντιμο συμβιβασμό. Καταλαβαίνετε ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. Συμπλήρωσε ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να μείνει πρωθυπουργός μέχρι το 2019, αλλά εκτίμησε ότι είναι αδύνατο να αντέξει η κυβέρνηση για μεγάλο χρονικό διάστημα, κυρίως γιατί θα πρέπει να ψηφιστούν επαχθή μέτρα.

Ερωτηθείς τέλος για τις συλλογικές συμβάσεις, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι στη φάση που βρίσκεται σήμερα η ελληνική οικονομία υποστηρίζει τις επιχειρησιακές συμβάσεις, ως αποτέλεσμα συμφωνίας σωματείου – εργοδότη, ώστε να μη χαθούν οι θέσεις εργασίας.