Υπόθεση θανάτου σε τελετή εξαγνισμού: Ελεύθερη η 50χρονη – Καταθέσεις από 6 πρόσωπα

Υπόθεση θανάτου σε τελετή εξαγνισμού: Ελεύθερη η 50χρονη – Καταθέσεις από 6 πρόσωπα

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, συνεχίζονται οι έρευνες του ΤΑΕ Λάρνακας για διαλεύκανση της υπόθεσης πρόκλησης θανάτου 34χρονης από τη Λετονία, σε τελετή εξαγνισμού, που σημειώθηκε την Τρίτη 27 Αυγούστου στη περιοχή Βεργίνα,

Το ΤΑΕ έλαβε καταθέσεις από έξι περίπου πρόσωπα, από τους συνολικά 20 αλλοδαπούς που παρευρέθηκαν στην «τελετή εξαγνισμού πνεύματος» που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα που βρίσκεται σε συγκρότημα διαμερισμάτων στη περιοχή Βεργίνα.

Χθες αφέθηκε ελεύθερη η 50χρονη γυναίκα από τη Ρωσία που διαμένει στη Λεμεσό, που είχε οργανώσει την τελετή και η οποία είχε συλληφθεί για αυτόφωρα αδικήματα που αφορούν πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

Οι έρευνες και εξετάσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστοπαθολογικών εξετάσεων από τα δείγματα που λήφθηκαν από τη σορό της 34χρονης, με στόχο να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της.

Σημειώνεται ότι από τις έρευνες της Αστυνομίας προέκυψε μαρτυρία πως σε όσους συμμετείχαν στη συνάντηση προσφέρθηκε ρόφημα, το οποίο πιθανόν να περιείχε την ουσία, Ayahuasca, που συγκαταλέγεται στα παραισθησιογόνα φάρμακα.

Ακόμα αναμένεται η απάντηση από την Interpol και της Europol αναφορικά με το άτομο από την Κολομβία το οποίο, σύμφωνα με μαρτυρία που κατέχει η Αστυνομία, φαίνεται να έφερε στην Κύπρο την ουσία που κατανάλωσαν οι παρευρισκόμενοι στην τελετή.

Το συγκεκριμένο άτομο αναχώρησε από την Κύπρο πριν την έναρξη της τελετής και η Αστυνομία ζήτησε τη συνδρομή των δύο Υπηρεσιών για εντοπισμό και σύλληψη του.

Υπενθυμίζεται ότι οι συμμετέχοντες πλήρωσαν από 150 ευρώ για να συμμετέχουν στην τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κοινόχρηστο χώρο του συγκροτήματος διαμερισμάτων στη περιοχή Βεργίνα, που είχε ενοικιάσει η 50χρονη.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Check Also

ΑΚΕΛ: Οι κυβερνώντες, είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα σεβασμού στους θεσμούς

Share Twitter Σε γραπτή δήλωσή του , ο βουλευτής του ΑΚΕΛ,  Άριστος Δαμιανού, για τη …

Γ. Εισαγγελέας: Δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του το θέμα της οριοθέτησης των εξουσιών του Γ. Ελεγκτή

Share Twitter Ο Γενικός Εισαγγελέας  της Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του …