ΥΠΑΜ: Η έλευση των ελληνικών F16 επιδεικνύει την εξαίρετη συνεργασία με την Ελλάδα

Ο Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, με αφορμή την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) με την επωνυμία «Ατσάλινο Βέλος, στην τελική φάση της οποίας συμμετείχαν και ελληνικά F-16, ο κ. Αγγελίδης επεσήμανε πως “η παρουσία των F-16 έχει τη δική της σημασία όχι μόνο συμβολικά, αλλά και επί της ουσίας”.

Ο κ. Αγγελίδης, ο οποίος παρακολούθησε την τελική φάση της άσκησης, υπογράμμισε πως “αυτές οι ασκήσεις δεν είναι απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα. Είναι ασκήσεις στα πλαίσια της υποχρέωσης που έχουμε ως Εθνική Φρουρά να διατηρούμε στο καλύτερο, ψηλό επίπεδο την αποστολή μας, που είναι η αποτρεπτική ισχύ αλλά η προσήλωσή μας πάντοτε είναι στα διπλωματικά, νομικά και πολιτικά μέτρα για τερματισμό της παρανομίας από πλευράς Τουρκίας”, πρόσθεσε.

Από την άλλη, είπε ο Υπουργός Άμυνας, πρέπει να υπάρχει το αναγκαίο φρόνημα και ηθικό στα στελέχη της Εθνικής Φρουράς, αλλά και αξιολόγηση κατά καιρούς της αποτρεπτικής ικανότητάς μας.

“Ήταν μια μεγάλη άσκηση στην τελική φάση της οποίας έλαβαν μέρος και ένοπλες δυνάμεις από την Ελλάδα, στα πλαίσια της στρατιωτικής συνεργασίας που έχουμε”, είπε ο κ. Αγγελίδης, προσθέτοντας πως “διατηρούμε τέτοια στρατιωτική συνεργασία με πολλές χώρες και κατά καιρούς βλέπουμε κοινές ασκήσεις, πόσο μάλλον με την Ελλάδα”.

Ο κ. Αγγελίδης επεσήμανε πως η άσκηση στέφθηκε με επιτυχία και πως σκοπός είναι να υπάρχει συνεχής εκπαίδευση που ουσιαστικά ανυψώνει και το ηθικό των στελεχών και την ετοιμότητα αλλά και την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Εθνικής Φρουράς και έχει αντίκτυπο και στο φρόνημα του κόσμου.

“Και στο παρελθόν έλαβαν χώρα διάφορες ασκήσεις. σε συνεργασία με άλλες χώρες και στη ξηρά και στη θάλασσα με διάφορα μέσα. Θα συνεχίσει αυτή η πορεία γιατί όταν μιλούμε για αμυντική διπλωματία είναι γεγονός ότι στα πλαίσια της συνεργασίας με διάφορες χώρες, ειδικά με τις φίλες χώρες της γειτονιάς, αλλά και με φίλες χώρες μεγάλες δυνάμεις όπως είναι η Γαλλία έχουμε καθορίσει ένα πρόγραμμα κοινών ασκήσεων που επιδιώκει ειδικότερα την ετοιμότητα και την επιχειρησιακή ικανότητα των ενόπλων δυνάμεων”, επεσήμανε ο Υπουργός Άμυνας.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ακόμη πως η αρχική του αντίδραση όταν δεν ήλθαν τα ελληνικά F-16 στη στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου ήταν ότι η παρουσία τους στην παρέλαση έχει συμβολικό χαρακτήρα, χωρίς να υποβαθμίζεται.

“Τότε είχα πει ας περιμένουμε και θα δούμε. Και τώρα βλέπουμε την ουσία. Αντιλαμβάνεστε η συμμετοχή των F-16 σε μια άσκηση τί όφελος έχει επιχειρησιακά”, πρόσθεσε.

Εξάλλου, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Αγελίδης ανέφερε πως “ο επαγγελματισμός και το ηθικό που επέδειξε σήμερα το προσωπικό με κάνουν πραγματικά περήφανο! Συγχαρητήρια σε όλους. Η έλευση των ελληνικών F16 επιδεικνύει την εξαίρετη και αδιάλειπτη συνεργασία με την Ελλάδα”.

Check Also

Προσοχή: Κλειστός ο δρόμος Τροόδους – Λευκωσίας λόγω πυρκαγιάς

Share Twitter Προσοχή: Κλειστός ο δρόμος Τροόδους – Λευκωσίας λόγω πυρκαγιάς Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίονωση, …

ΠτΔ: Παροχή βοήθειας 5 εκατ. ευρώ στο Λίβανο- Διευκολύνσεις σε λιμάνια και αεροδρόμια

Share Twitter Στη διάθεση της UNIFIL και της διεθνούς κοινότητας έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος …