Τραμπ: Κανένας άλλος πρόεδρος δεν έκανε τόσα όσα εγώ, για το Ισραήλ

Τραμπ: Κανένας άλλος πρόεδρος δεν έκανε τόσα όσα εγώ, για το Ισραήλ

Ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, απαντώτας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη δήλωσή του ότι οι Αμερικανοεβραίοι που ψηφίζουν το Δημοκρατικό κόμμα είναι «πολύ άπιστοι» – ένα σχόλιο που χαρακτηρίστηκε αντισημιτικό από ορισμένους,  διαβεβαίωσε ότι «κανένας πρόεδρος» των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έχει κάνει τόσα πολλά για το Ισραήλ .

«Εγώ είμαι υπεύθυνος για θαυμάσια πράγματα για το Ισραήλ», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος όταν ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι ο χαρακτηρισμός του «άπιστου» συνιστά «πασίγνωστο αντισημιτικό κλισέ».

Χωρίς να απαντήσει στην κατηγορία περί αντισημιτισμού, ο Τραμπ επέμεινε: «Κανένας άλλος πρόεδρος δεν έκανε τόσα όσα εγώ» για το Ισραήλ.

Επικαλούμενος την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, αλλά και την αναγνώριση της ισραηλινής κυριαρχίας επί των Υψωμάτων του Γκολάν -προσαρτήθηκαν από τη Συρία το 1981- ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος κατηγόρησε με τη σειρά του για «αντισημιτισμό» βουλεύτριες των Δημοκρατικών, όπως την Αμερικανοπαλαιστίνια Ρασίντα Τλαΐμπ. «Είναι αντιισραηλινές» πρόσθεσε, στη μακρά, αυθόρμητη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έξω από τον Λευκό Οίκο.

«Εγώ πιστεύω ότι αν ψηφίζετε Δημοκρατικούς είστε άπιστοι απέναντι στον εβραϊκό λαό και πολύ άπιστοι απέναντι στο Ισραήλ. Οι Δημοκρατικοί έχουν πραγματικά απομακρυνθεί από το Ισραήλ. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορούν να το κάνουν αυτό», συνέχισε.

Η δήλωση του Τραμπ, το βράδυ της Τρίτης, για τη «μεγάλη απιστία» των Εβραίων ψηφοφόρων που ψηφίζουν Δημοκρατικούς, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις εκ μέρους οργανώσεων που μάχονται τον αντισημιτισμό. Το σχόλιό του προέδρου, επισήμαναν, παραπέμπει στο στερεότυπο της υποτιθέμενης «διπλής υπακοής» των Εβραίων οι οποίοι δεν ήταν «πιστοί» απέναντι στη χώρα όπου ζούσαν.

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς έγραψε στο Twitter: «Είμαι υπερήφανος που είμαι Εβραίος και δεν έχω κανένα πρόβλημα να ψηφίζω Δημοκρατικούς».

Το πρωί, ο Ντόναλντ Τραμπ αναπαρήγαγε στο Twitter τις δηλώσεις ενός σχολιαστή συντηρητικού ραδιοφωνικού σταθμού, ο οποίος ανέφερε: «Ο πρόεδρος Τραμπ είναι ο καλύτερος πρόεδρος για τους Εβραίους και για το Ισραήλ στην ιστορία της ανθρωπότητας (…) Και οι Εβραίοι στο Ισραήλ τον λατρεύουν σαν να ήταν ο βασιλιάς του Ισραήλ».

«Σ’ ευχαριστώ Γουέιν Άλιν Ρουτ για τα πολύ ευγενικά σου λόγια», απάντησε ο πρόεδρος.

Το hashtag «Βασιλιάς του Ισραήλ» (#kingofIsrael) ήταν από τα πιο σχολιασμένα θέματα στο Twitter αυτές τις μέρες, στις ΗΠΑ.

Check Also

Τούρκος κομάντο: Διαπράξαμε εγκλήματα πολέμου, κάναμε θηριωδίες στους Κούρδους

Share Twitter Όπως λέει, οι Τούρκοι στρατιώτες έμπαιναν στα χωριά κι έκαιγαν τα σπίτια. Και …

Μεξικό: Ο νέος νονός των καρτέλ λέγεται Ελ Μέντσο… εκτέλεσε 44 ανθρώπους, έγκυες και παιδιά..!

Share Twitter Ο Νεμέσιο Θερβάντες γνωστός και ως «Ελ Μέντσο» είναι ο νέος νονός των …