Τραγωδία στη θάλασσα: Νεκρή γυναίκα από ανατροπή σκάφους

Τραγωδία στη θάλασσα: Νεκρή γυναίκα από ανατροπή σκάφους

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν ανατράπηκε σκάφος το οποίο επέβαινε στη θαλάσσια περιοχή κόλπου Ξυλοφάγου.

Στο περιστατικό ανταποκρίθηκε το ΚΣΕΔ Λάρνακας, το οποίο διέσωσε τα άλλα τέσσερα άτομα που βρίσκονταν εντός του σκάφους.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για περίθαλψη.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΚΣΕΔ:

“Στις 18 Ιουλίου 2018 και ώρα 14:09, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση κινδύνου που αφορούσε 5 άτομα κυπριακής καταγωγής σε κίνδυνο στην θαλάσσια περιοχή κόλπου Ξυλοφάγου (Κόκκινου Γκρεμού) στην Επαρχία Αμμοχώστου. Συγκεκριμένα, μικρό σκάφος στο οποίο επέβαιναν τα 5 άτομα, ανατράπηκε και βυθίστηκε πλησίον της ακτής, πιθανώς λόγω της θαλασσοταραχής.

Το ΚΣΕΔ έθεσε άμεσα σε εφαρμογή το Εθνικό Σχέδιο «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού, κινητοποιώντας ελικόπτερο της ΜΑΕΠ, καθώς και 2 σκάφη της Λ&Ν Αστυνομίας Σταθμού Αγία Νάπας και Λάρνακας, ενώ στάλθηκε επί σκηνής πεζό περίπολο και σκάφος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας. Μετά από εντατικές έρευνες των πλωτών και πτητικών μέσων, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 4 άτομα, ενώ μια γυναίκα δυστυχώς ανασύρθηκε νεκρή.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα που ανέμεναν στην περιοχή στο Νοσοκ. Λάρνακας για περίθαλψη και προληπτικές εξετάσεις.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, το ΚΣΕΔ καλεί το κοινό να επιδεικνύει ιδιαίτερη προσοχή, να τηρεί τους κανόνες ασφαλείας και να αποφεύγει την είσοδο στη θάλασσα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ενώ όσοι επιβαίνουν σε σκάφη θα πρέπει να φέρουν απαραίτητα σωσίβιο και σε περίπτωση κινδύνου να καλούν άμεσα στο κανάλι 16 ή στο τηλέφωνο 1441 του ΚΣΕΔ.:

Check Also

Μετά τη ληστεία με μαχαίρι, σήμερα είχαμε ληστεία με πιστόλι σε φούρνο

Share Twitter Φαίνεται ότι τις τελευταίες μέρες, οι ληστές έχουν αδυναμία στους φούρνους….. Σήμερα τα …

Ο καιρός στη Κύπρο τις επόμενες μέρες

Share Twitter Σύμφωνα με τη πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο καιρός στη Κύπρο σήμερα και …