Τι απαντά ο Πρόεδρος της ΕΣΚ για τις επικρίσεις για το γλωσσάρι

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου,  Γιώργος Φράγκος σε δηλώσεις του στο Κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων για τις επικρίσεις μέλους του ΔΣ της ΈΣΚ, για το γλωσσάρι είπε ότι, από τη στιγμή που η υιοθέτηση ή απόρριψη του γλωσσαρίου είναι προαιρετική, δεν προκύπτει ζήτημα συρρίκνωσης της ελευθερίας του Τύπου, όπως αυθαίρετα προβάλλεται ο συναφής ισχυρισμός.

“Συνεπώς, θέμα παραβίασης του Καταστατικού της ΕΣΚ από μέρους της ηγεσίας της Οργάνωσης δεν μπορεί να εγείρεται,” πρόσθεσε, κληθείς να σχολιάσει δήλωση του μέλους του Δ.Σ. της ΕΣΚ Γιώργου Θεοδούλου στο ΚΥΠΕ.

Το γλωσσάρι, αναφέρει, θα το κρίνει η καθημερινή δημοσιογραφική πρακτική, η ίδια η ζωή. “Το Δ.Σ. της ΕΣΚ είναι εδώ για να ενώνει και όχι για να διχάζει τους δημοσιογράφους. Συνεπώς, δεν θα εμπλακεί στην όποια διελκυστίνδα βρίσκεται σε εξέλιξη”, τονίζει.

Ο κ. Φράγκος σημειώνει ότι τα οργανωμένα σύνολα, μεταξύ αυτών και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι ενέργειες και αποφάσεις τους, κρίνονται δια θεσμοθετημένων διαδικασιών και καταστατικών προνοιών.

“Αυτές οι αποφάσεις κρίνονται στα συλλογικά όργανα που στην περίπτωση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου είναι το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης και οι ετήσιες γενικές συνελεύσεις. Το Δ.Σ. της ΕΣΚ στη 19η συνεδρίασή του, με ημερομηνία 10 Οκτωβρίου 2017, προέκρινε την ιδέα εκπόνησης γλωσσαρίου κοινά αποδεκτών όρων μεταξύ Ε/κ και Τ/κ δημοσιογράφων, αλλά την ίδια ώρα ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση ότι η οργάνωση, ως συνδικαλιστικό όργανο, δεν πρόκειται να εμπλακεί και δεν έχει εμπλακεί, κατ΄ ουδένα τρόπο, στη διαδικασία εκπόνησής του. Αυτή είναι η πάσα και μόνη αλήθεια”, συμπληρώνει.

Check Also

Νεκρός στις τουαλέτες αεροδρόμιου Πάφου, εντοπίστηκε 65χρονος άντρας

Share Twitter Λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση της πτήσης του, 65χρονος άντρας, εντοπίστηκε νεκρός στις …

Δίκη ΧΥΤΥ – ΧΥΤΑ: Αθωώθηκαν Λώλος και Enviroplan

Share Twitter Αθωώθηκαν Θεοφάνης Λώλος και Enviroplan στην ποινική υπόθεση ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ. από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας. …