Σοκ! 25χρονη πέθανε από υπερβολική κατανάλωση πρωτεΐνης..!

Τη ζωή της από υπερβολική κατανάλωση πρωτεΐνης, έχασε μια νεαρή μητέρα στην Αυστραλία.

Η 25χρονη μπόντι μπίλντερ Meegan Hefford, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο διαμέρισμά της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Κατέληξε δυο ημέρες αργότερα.

Η Meegan Hefford, μητέρα δύο παιδιών, ακολουθούσε το τελευταίο διάστημα μια αυστηρή δίαιτα προκειμένου να συμμετάσχει σε διαγωνισμό μπόντι μπίλντινγκ το Σεπτέμβριο. Στο πλαίσιο αυτό έπρεπε να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης, τόσο μέσω συμπληρωμάτων όσο και μέσω τροφών που την περιέχουν.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε εν τέλει μετά το θάνατό της, η Meegan Hefford έπασχε από ένα σπάνιο σύνδρομο, το οποίο ονομάζεται διαταραχή κύκλου ουρίας (UCD), το οποίο σημαίνει ότι δεν μπορεί να μεταβολίσει την πρωτεΐνη.

Το σύνδρομο εμφανίζεται σε έναν στους 8.000 ανθρώπους, ωστόσο πολλοί από τους πάσχοντες δεν το γνωρίζουν καν. Αν κάποιος πάσχων καταναλώσει υπερβολική ποσότητα πρωτεΐνης τότε προκαλείται συσσώρευση αμμωνίας στο αμία και συσσώρευση υγρού στον εγκέφαλο που τελικά οδηγεί σε εγκεφαλικές βλάβες.

Το πιστοποιητικό θανάτου της Meegan Hefford αναφέρει το UCD αλλά και την «πρόσληψη συμπληρωμάτων για μπόντι μπίλντινγκ» ως αίτια για το θάνατό της.

Η οικογένειά της αθλήτριας, τώρα ζητά να μπουν αυστηρότεροι περιορισμοί στις πρωτεϊνικές σκόνες και στα συμπληρώματα διατροφής.

Η μητέρας της μιλώντας στον Independent ανέφερε ότι η Μέγκαν ήδη από τον Ιούνιο ένιωθε κάπως περίεργα και είχε ιδιαίτερη υπνηλία.

Check Also

Πάλι εκτός ελέγχου φρουρά του Ερντογάν, χτύπησε διαδηλωτές στη Νέα Υόρκη (Video)

Πρωταγωνιστές σε βίαιες συγκρούσεις με Αμερικανούς πολίτες έγιναν για ακόμη μια φορά οι προσωπικοί φρουροί …

Θα πληρώσει ακριβά ο Τραμπ τις απειλές του λέει ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Σε ομιλία του ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, απευθύνθηκε στον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και …