ΠτΔ: Μέρα θλιβερής μνήμης – Χρειάζεται ένας προβληματισμός για τις συνέπειες της προδοσίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέστη σήμερα στο μνημόσυνο των πεσόντων κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος, στην Εκκλησία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο στους τάφους των ηρώων.

Μετά το τρισάγιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι «είναι μια μέρα θλιβερής μνήμης σίγουρα, σαν αποτέλεσμα μιας έκνομης, εγκληματικής ενέργειας Ελληνοφώνων αξιωματικών της Χούντας των Αθηνών, αλλά και μη νομιμοφρόνων πολιτών, ευτυχώς ελαχίστων. Είναι μέρα που πρέπει να αποτίσουμε φόρο τιμής πρώτα και πάνω από όλα σε όσους όρθωσαν το ανάστημα τους και έδωσαν τη ζωή τους για την επικράτηση της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της εθνικής αξιοπρέπειας.

Την ίδια ώρα χρειάζεται ένας προβληματισμός για τις συνέπειες της προδοσίας και του τρόπου αντιμετώπισης των συνεπειών εκείνων.

Όπως καλά γνωρίζετε εμμένουμε, εργαζόμαστε με την Ελλάδα, αλλά και με πλειάδα χωρών είτε εντός είτε εκτός Ευρώπης και ιδιαίτερα με τα ΗΕ, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα μας επιτρέψουν μέσα από ένα ελεύθερο διάλογο, όχι κάτω από απειλές και έκνομες ενέργειες εκβιαστικές από πλευράς Τουρκίας, να πετύχουμε μια λύση που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του συνόλου του λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Πριν και πάνω από όλα, όμως, να συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και ιδιαίτερα να μπορεί να λειτουργήσει και να είναι βιώσιμη σε βάθος χρόνου».

Ερωτηθείς για τη γερμανική πρωτοβουλία σε σχέση με Ελλάδα-Τουρκία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «μας ενημέρωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Είναι μια προσπάθεια που καταβάλλεται να δημιουργηθούν κάποιοι δίαυλοι επικοινωνίας προς αποτροπή κρίσεων».

Check Also

Κορωνοιός: 7 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σήμερα

Share Twitter Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα …

Αννίτα: Απαράδεχτα ελλιπής ο χειρισμός της αστυνομίας στην υπόθεση του καταδικασθέντα αστυνομικού

Share Twitter Είναι αδιανόητο να καταστρατηγούνται με τέτοιους χειρισμούς νομοθεσίες και η εθνική στρατηγική σεξουαλικής …