Πρόστιμο € 4,265 σε 6 Άγγλους για καπνό και τσιγάρα από τα κατεχόμενα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, συνελήφθησαν 6 Άγγλοι στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου με καπνό και τσιγάρα από τα κατεχόμενα.

Χθες το απόγευμα, κατά τον συνήθη έλεγχο των διερχομένων οχημάτων από το Σημείο Διέλευσης του Αγίου Δομετίου, Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων ανέκοψαν για έλεγχο δύο οχήματα ταξί, τα οποία έφεραν αριθμούς εγγραφής του ψευδοκράτους.

Από τον έλεγχο που ακολούθησε, εντοπίστηκαν συνολικά στις αποσκευές 6 Άγγλων υπηκόων, οι οποίοι επέβαιναν στα εν λόγω οχήματα, 7 κιλά και 530 γραμμάρια καπνού για στριφτό τσιγάρο (SAMSON, GOLDEN VIRGINIA, AMBER LEAF και MOST VIRGINIA) και 27 συσκευασίες των 200 τεμαχίων τσιγάρα (KENT, ROTHMANS και MAYFAIR).

Τα εν λόγω πρόσωπα συνελήφθηκαν για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής αφορολογήτων εμπορευμάτων, της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων και της παράβασης του Κανονισμού της πράσινης γραμμής, ενώ η πιο πάνω ποσότητα των καπνικών προϊόντων που εντοπίστηκε, η δασμοφορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα € 2,625 περίπου, κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων.

Ακολούθως, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων έκανε αποδεκτό αίτημα των συλληφθέντων για εξώδικη διευθέτηση της υπόθεσης με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 4,265.

Με τη καταβολή του πιο πάνω ποσού και την ταυτόχρονη εγκατάλειψη των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων στο Τμήμα Τελωνείων οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Check Also

Φωτόπουλος: Ελλάδα και Κύπρος θα συνεχίσουν να ασκούν ελεύθερα τα κυριαρχικά τους δικαιώματα

Share Twitter Ελλάδα και Κύπρος θα συνεχίσουν να ασκούν ελεύθερα τα κυριαρχικά τους δικαιώματα,τόνισε ο …

Κ.Ε. για παραίτηση Αρέστη: Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του

Share Twitter Κ.Ε. για παραίτηση Αρέστη: Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του …