Πανηγυρισμοί Ζάεφ: Η “Μακεδονία” έχει λόγους να γιορτάζει

«Προχωράμε μπροστά, η Μακεδονία στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ»

Πανηγυρισμοί με πάρτι σε 15 πόλεις της ΠΓΔΜ, για την πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Ο Ζόραν Ζάεφ στη δήλωσή του στην πόλη Μπίτολα όπου βρέθηκε χθες το βράδυ  στα πλαίσια των εορτασμών της κυβέρνησης, κινήθηκε σε πανηγυρικούς τόνους για το «Μακεδονικό μέλλον» .

Το σύνθημα των εκδηλώσεων, που πληρώθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό, ήταν «Προχωράμε μπροστά, η Μακεδονία στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ»

Στη δήλωσή του, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης των Σκοπίων ο Ζόραν Ζάεφ αναφερόταν διαρκώς στη “Μακεδονία”, υποστηρίζοντας ότι έχει κάθε λόγο να γιορτάζει, διότι «πραγματοποιούμε τους κοινούς στρατηγικούς στόχους, τα κοινά μας όνειρα και τις κοινές μας ελπίδες».

Ο Ζόραν Ζάεφ χαρακτήρισε τα πάρτι στις 15 πόλεις ως «πρόσκληση για ενότητα, με όλες τις πολιτικές διαφορές μας, για τους στρατηγικούς στόχους της χώρας μας, την ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ». «Αυτό που πέτυχε η “Μακεδονία” σε ένα χρόνο είναι επιτυχία όλων μας. Έχουμε λόγους να πανηγυρίζουμε και να ξεπεράσουμε τις διαφωνίες μας», είπε ο κ. Ζάεφ, θέλοντας να κερδίσει πόντους ενόψει του δημοψηφίσματος στην χώρα.

Συνέχισε λέγοντας «απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες: Σήμερα τα πράγματα που μας χωρίζουν δεν είναι τόσο δυνατά όσο τα πράγματα που μας ενώνουν Και αυτά είναι η ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και η πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ. Αυτές είναι οι δυνάμεις που θα μας ανοίξουν το δρόμο για το μέλλον».

«Η “Μακεδονία” είναι μια ελεύθερη χώρα. Κάθε πολίτης αποφασίζει μόνος του τη θέση του. Καλώ εσάς και την αντιπολίτευση: Ας αποφασίσουμε το μέλλον της “Μακεδονίας”. Ας σταματήσουμε τα μίση», κατέληξε ο Πρωθυπουργός της FYROM.

Εν τω μεταξύ, χλιαρή από πλευράς προσέλευσης και συμμετοχής ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στα πάρτι, όπου τραγούδησαν δημοφιλείς καλλιτέχνες και dj’s έπαιξαν μουσική, όπως φαίνεται και στα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Check Also

Η Ινδία αναπτύσσει πυρηνικά υποβρύχια και αεροπλανοφόρο στα σύνορα με το Πακιστάν

Share Twitter Ένα αεροπλανοφόρο, πυρηνικά υποβρύχια και δεκάδες άλλα πολεμικά πλοία αναπτύσσει η Ινδία στα …

Ταχυδρομικό περιστέρι πουλήθηκε για 1,25 εκατ. ευρώ!

Share Twitter Ένα ταχυδρομικό περιστέρι, εκπαιδευμένο στο Βέλγιο, πρωταθλητής των αγώνων που οργανώνουν οι λάτρεις …