Ο ΥΠΑΜ συναντήθηκε με Αμερικανό Ναύαρχο της Διοίκησης Ευρώπης Αμερικανικών Δυνάμεων

O Υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαίδης,  είχε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του με τον Αμερικανό Ναύαρχο της Διοίκησης Ευρώπης Αμερικανικών Δυνάμεων Fred I. Pyle, ο οποίος συνοδευόταν από την πρέσβειρατων Ηνωμένων Πολιτειών στη Λευκωσία, κα Kathleen Ann Doherty.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν κυρίως θέματα περιφερειακής ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.Ο κ. Φωκαΐδης ανέλυσε την πολιτική της κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός πλέγματος συνεργασιών, στο ευρωπαικό και στο περιφερειακό πλαίσιο, για τη δημιουργία συνθηκών θαλάσσιας και ενεργειακής ασφάλειας. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του για τη συνεργασία με Αμερικανικές Ναυτικές Δυνάμεις στη Μεσόγειο, την οποία χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντική.

Ο Υπουργός Άμυνας είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Κύπρος με διμερείς και τριμερείς συνεργασίες με γειτονικές χώρες. Είχε επίσης τη δυνατότητα να αναφερεθεί στις εξελίξεις στο πλαίσιο της Ευρωπαικής Ένωσης με τη σύσταση της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO).

Ο κ. Υπουργός εξέφρασε τη βούληση της Κύπρου να συνεχίσει και να ενισχύσει το ρόλο της ωςπυλώνας στεθερότητας και συνεισφορέας ασφάλειας στη περιοχή σημειώνοντας τη σημασία της συνεργασίας με τις ΗΠΑ προς αυτή την κατεύθυνση.

Αφού σημείωσε τις εκατέρωθεν επισκέψεις υψηλόβαθμων στελεχών των δύο Υπουργείων, εξέφρασε τη βούληση για περαιτέρω αναβάθμιση των διμερών σχέσεων στο τομέα της άμυνας.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος κατά την επίσκεψη του στην Κύπρο θα επισκεφθεί στρατιωτικές εγκαταστάσεις και το Συντονιστικό Κέντρο Ζήνων στη Λάρνακα.

 

Check Also

Κ.Ε: Brexit και Μεταναστευτικό στο επίκεντρο της Συνόδου του Ε.Σ.

Share Twitter Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου προέβη, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου …

ΑΚΕΛ: Μας έχει προβληματίσει ιδιαίτερα το κλείσιμο της Cobalt

Share Twitter Δήλωση Βουλευτή Χριστάκη Τζιοβάνη για το κλείσιμο της αεροπορικής εταιρείας Cobalt Το κλείσιμο …