Ο Τραμπ τα αλλάζει τώρα και για τη Β.Κορέα: Δεν βιαζόμαστε για αποπυρηνικοποίηση…

Από εκεί που έλεγε ότι η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας θα αρχίσει «πολύ σύντομα» ο Ντόναλντ Τραμπ άλλαξε τους τόνους υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει καμιά βιασύνη.

«Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και πάνε πολύ, πολύ καλά», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Δεν έχουμε χρονικό όριο. Δεν έχουμε όριο ταχύτητας», πρόσθεσε αναγνωρίζοντας προφανώς τις δυσκολίες στην εφαρμογή της συμφωνίας του με τον Κιμ.

Ο Τραμπ είπε ότι συζήτησε το Βορειοκορεατικό με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη συνάντησή τους στο Ελσίνκι. «Ο Πρόεδρος Πούτιν θα εμπλακεί υπό την έννοια ότι είναι μαζί μας», υποστήριξε.

Στο τετ-α-τετ της Σιγκαπούρης ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποσχέθηκε να εργαστεί προς την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, αλλά η συμφωνία δεν προέβλεπε σαφές χρονοδιάγραμμα, ούτε το πώς θα προχωρήσει και τις λεπτομέρειες αναμένεται να επεξεργαστούν οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών.

Έναν μήνα αργότερα, ωστόσο, δεν έχουν γίνει κάποια αξιοσημείωτα βήματα και η Πιονγιάνγκ διαμαρτύρεται ότι η Ουάσιγκτον εγείρει μονομερείς αξιώσεις.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι έχει σημειωθεί πρόοδος σε μια από τις σαφέστερες δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Κιμ στη σύνοδο: στο θέμα της επιστροφής των λειψάνων Αμερικανών πεσόντων στον Πόλεμο της Κορέας 1950-1953. Η Πιονγιάνγκ αναμένεται να επιστρέψει μέχρι την επόμενη εβδομάδα τις σορούς 55 Αμερικανών στρατιωτών στις ΗΠΑ.

Check Also

22 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα για το νερό

Share Twitter 22 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα για το νερό Το Νερό, ο επονομαζόμενος και …

Φρίκη! 21χρονη Ουκρανή σκότωσε την κόρη της..! Νόμιζε ότι ο άντρας της την αγαπούσε περισσότερο!

Share Twitter Σε ένα φρικιαστικό και αποτρόπαιο ξέσπασμα ζήλιας, μια Ουκρανή μητέρα έκοψε τον λαιμό …