Μια γάτα 40 εκατοστών είναι το φονικότερο αιλουροειδές του κόσμου! (Video)

Στο άκουσμα του τίτλου του φονικότερου αιλουροειδούς σε ολόκληρο τον κόσμο, το μυαλό των περισσοτέρων πηγαίνει -όπως είναι φυσιολογικό- στα κυρίαρχα είδη του ζωικού βασιλείου.

Λιοντάρια, τίγρεις, ιαγουάροι, τσιτάχ και πούμα, όμως, εμφανίζονται να χάνουν κατά κράτος από ένα μικρό αιλουροειδές, με μήκος που δεν ξεπερνά το μισό μέτρο.

Κι όμως… Η μαυροπόδαρη αγριόγατα, ένα είδος άγριας γάτας που ενδημεί στις σαβάνες του νότιου τμήματος της αφρικανικής ηπείρου και χρωστάει το όνομά της στο μαύρο χρώμα που έχουν οι πατούσες της, αποτελεί το πιο επιτυχημένο αιλουροειδές στον κόσμο, αν αναλογιστεί κανείς το ποσοστό επιτυχημένων προσπαθειών στο κυνήγι των θηραμάτων της.

Πιο συγκεκριμένα, η Gyra -όπως είναι γνωστή στον ντόπιο πληθυσμό, κυνηγάει με ποσοστό άνω του 60%, με τα υπόλοιπα επιβλητικά αιλουροειδή να μην ξεπερνούν ούτε καν το 10% στις απόπειρές τους να πιάσουν τα θηράματά τους.

Το καταπληκτικό ποσοστό της αγριόγατας, σύμφωνα με τους ειδικούς, οφείλεται κατά κύριο λόγο στο μικρό της μέγεθος, που της επιτρέπει να κινείται αθόρυβα προς τα θηράματά της, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έχει τη δυνατότητα να διανύσει τεράστιες αποστάσεις (μέχρι και 30 χιλιόμετρα κάθε βράδυ).

Η Felis nigripes -όπως είναι η επιστημονική της ονομασίας- συγκαταλέγεται στα «ευάλωτα» είδη της σχετικής λίστας της Ουνέσκο για τα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση, ενώ πληθυσμοί της βρίσκονται υπό το καθεστώς προστασίας στην Νότια Αφρική, τη Ναμίμπια, την Ζιμπάμπουε και την Μποτσουάνα.

Check Also

Συγκινητικό! Πατέρας αποχαιρετά την εγκεφαλικά νεκρή 13χρονη κόρη που προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Share Twitter Η συγκινητική ιστορία που λυγίζει και τους πιο δυνατούς, με την 13χρονη που …

Γέλιο! Η λαίμαργη γάτα εκνευρίστηκε όταν της «έκλεψαν» το φαγητό (Video)

Share Twitter Ξεκαρδιστικό είναι το βίντεο που καταγράφει μία γάτα να παραμένει ξαπλωμένη νωχελικά στην …