Μια γάτα 40 εκατοστών είναι το φονικότερο αιλουροειδές του κόσμου! (Video)

Στο άκουσμα του τίτλου του φονικότερου αιλουροειδούς σε ολόκληρο τον κόσμο, το μυαλό των περισσοτέρων πηγαίνει -όπως είναι φυσιολογικό- στα κυρίαρχα είδη του ζωικού βασιλείου.

Λιοντάρια, τίγρεις, ιαγουάροι, τσιτάχ και πούμα, όμως, εμφανίζονται να χάνουν κατά κράτος από ένα μικρό αιλουροειδές, με μήκος που δεν ξεπερνά το μισό μέτρο.

Κι όμως… Η μαυροπόδαρη αγριόγατα, ένα είδος άγριας γάτας που ενδημεί στις σαβάνες του νότιου τμήματος της αφρικανικής ηπείρου και χρωστάει το όνομά της στο μαύρο χρώμα που έχουν οι πατούσες της, αποτελεί το πιο επιτυχημένο αιλουροειδές στον κόσμο, αν αναλογιστεί κανείς το ποσοστό επιτυχημένων προσπαθειών στο κυνήγι των θηραμάτων της.

Πιο συγκεκριμένα, η Gyra -όπως είναι γνωστή στον ντόπιο πληθυσμό, κυνηγάει με ποσοστό άνω του 60%, με τα υπόλοιπα επιβλητικά αιλουροειδή να μην ξεπερνούν ούτε καν το 10% στις απόπειρές τους να πιάσουν τα θηράματά τους.

Το καταπληκτικό ποσοστό της αγριόγατας, σύμφωνα με τους ειδικούς, οφείλεται κατά κύριο λόγο στο μικρό της μέγεθος, που της επιτρέπει να κινείται αθόρυβα προς τα θηράματά της, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έχει τη δυνατότητα να διανύσει τεράστιες αποστάσεις (μέχρι και 30 χιλιόμετρα κάθε βράδυ).

Η Felis nigripes -όπως είναι η επιστημονική της ονομασίας- συγκαταλέγεται στα «ευάλωτα» είδη της σχετικής λίστας της Ουνέσκο για τα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση, ενώ πληθυσμοί της βρίσκονται υπό το καθεστώς προστασίας στην Νότια Αφρική, τη Ναμίμπια, την Ζιμπάμπουε και την Μποτσουάνα.

Check Also

Νεογέννητο μωράκι άνοιξε το στόμα του και τους άφησε όλους… άφωνους (Photos)

Share Twitter Όταν η Μπέθανι Γκριν καλωσόρισε στον κόσμο την τρισχαριτωμένη κορούλα της και την …

Ο «Πάμπλο Εσκομπάρ του παράνομου εμπορίου αυγών»

Share Twitter Ο 56χρονος Βρετανός Jeffrey Lendrum έπεσε το περσινό καλοκαίρι στα χέρια των τελωνειακών …