Λοβέρδος: “Το εθνικό μου καθήκον μου επιβάλλει να στηρίζω την κυβέρνηση”

Στηρίζω την κυβέρνηση. Αυτό επιβάλλει το εθνικό και πολιτικό μου καθήκον. Το καθήκον όλων μας απέναντι στην πατρίδα και στους πολίτες. Έχω ξεκαθαρίσει, πως ασκώ τα καθήκοντά μου με αίσθηση ευθύνης, δίχως να αποδέχομαι κυβερνητικά ή κομματικά ανταλλάγματα” υποστηρίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο ο Ανδρές Λοβέρδος.

Ο πρωην υπουργός του ΠΑΣΟΚ λίγες ώρες μετα την διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της ιδρυσης της νέας πολιτικής
του δράσης αναφέρει:

«Απέδειξα πολλές φορές με τον πιο σαφή τρόπο, πως μπορώ να διακρίνω και να προτάσσω τη συνοχή και την ενότητα της παράταξης, έναντι του εύκολου δρόμου των προσωπικών επιδιώξεων.

Κινήθηκα πάντα θεσμικά και δημόσια. Βοήθησα με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να αποφευχθούν νέες διαιρέσεις στην παράταξή μας, σε πολύ δύσκολες εποχές. Είμαι, λοιπόν, ο τελευταίος που θα δεχόταν συμβουλές για το θέμα αυτό. Πάλεψα μαζί με τους
συντρόφους μου σε καλές, αλλά και τραγικά δύσκολες στιγμές.

Η διαγραφή είναι μια ακόμη απόδειξη, ότι η αποσυσπείρωση, η συρρίκνωση και η αμηχανία της παράταξης, έχει πολιτικά υπεύθυνους, καθώς και ονοματεπώνυμο.

Ο εγκλωβισμός δυνάμεων σε μονοκομματικές διαδικασίες, που αποτυπώνουν συσχετισμούς, δίχως αντιστοίχηση στο λαό και την κοινωνία, πρέπει να αποφευχθεί. Τ

ιμώ όλους τους πολίτες που εξακολουθούν να στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ. Θα ξανασυναντηθούμε. Η Δημοκρατική Παράταξη, ωστόσο, οφείλει να απευθύνεται στην πλειοψηφία του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού και να φιλοδοξεί κάποια στιγμή και πάλι να μιλήσει για λογαριασμό της.

Με τη σημερινή πρωτοβουλία δηλώνουμε τη συμμετοχή μας στις διαδικασίες ενοποίησης του σοσιαλδημοκρατικού χώρου, των δυνάμεων της ευρωπαϊκής μεταρρυθμιστικής κεντροαριστεράς, των προοδευτικών ανθρώπων αυτού του τόπου.

Οφείλουμε να καταλήξουμε σε κοινές οι οποίοι δεν έχουν αντοχή, χρόνο κι ελπίδα. Όλα τα υπόλοιπα, που αφορούν τη δημιουργία
κόμματος, την ανάδειξη συλλογικής ηγεσίας θα καθοριστούν στη συνέχεια, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, που θα ενώνουν, αλλά δεν θα εγκλωβίζουν».

Check Also

Δένδιας: Θα κάνουμε το καθήκον μας, θα υπερασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Share Twitter Δένδιας: «Θα κάνουμε το καθήκον μας, θα υπερασπίσουμε την κυριαρχία και τα κυριαρχικά …

Ελλάδα: Νέα απόφαση για τις μάσκες – Πού θα είναι υποχρεωτικές

Share Twitter Ελλάδα Νέα απόφαση για τις μάσκες – Πού θα είναι υποχρεωτικές Δημοσιεύθηκε στο …