Κ.Ε: Θα διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων της ΣΚΤ

Τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας θα διασφαλιστούν είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου, σημειώνοντας ότι η συμφωνία για την ΣΚΤ αναμένεται να κλείσει από ώρα σε ώρα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους επικεφαλής των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ και ΕΤΥΚ, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, αναφορικά με το θέμα του Συνεργατισμού, ο κ. Προδρόμου είπε ότι είπε ότι κατά τη συνάντηση «συζητήθηκε το ζήτημα της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η συμφωνία ακόμα δεν έχει επιτευχθεί επομένως τα όσα λέμε είναι υπό την αίρεση ότι θα καταλήξει η συμφωνία αυτή που γίνεται για τη μετεξέλιξη της ΣΚΤ και για την απορρόφηση μέρους των εργασιών της από μια άλλη τράπεζα.

Εκείνο που έχει καταγραφεί (στη συνάντηση) είναι η επανάληψη της θέσης της Κυβέρνησης ότι τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων της ΣΚΤ θα διασφαλιστούν. Η συζήτηση θα πρέπει να συνεχιστεί τις επόμενες μέρες και εφόσον έχουμε τη συμφωνία για το μέλλον της ΣΚΤ, οι διαπραγματεύσεις αυτές θα γίνουν ανάμεσα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και την ίδια την τράπεζα.

Ένα μέρος των υπαλλήλων θα ακολουθήσει τις εργασίες της τράπεζας που θα απορροφήσει μέρος των εργασιών της ΣΚΤ, ένα μέρος των υπαλλήλων θα απασχοληθεί στον φορέα που θα είναι η μετεξέλιξη της Συνεργατικής, επομένως τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες και στοιχεία θα τα έχουμε εφόσον καταλήξουμε στη συμφωνία.

Ο Υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, σε αδρές γραμμές, για την πορεία της διαπραγμάτευσης, σημειώνοντας ότι μέρος της διαπραγμάτευσης είναι και τα εργασιακά ζητήματα και δικαιώματα των υπαλλήλων».

Ερωτηθείς ο Εκπρόσωπος είπε ότι η ίδια η φύση της συμφωνίας προϋποθέτει το ότι αν απορροφηθούν εργασίες θα απορροφηθεί και το αντίστοιχο προσωπικό. Το βέβαιο είναι ότι μέρος της συνολικής συμφωνίας θα είναι και το μέλλον των εργαζομένων, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς ο Εκπρόσωπος είπε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση δεν έγινε συζήτηση για ποσά, ενώ κληθείς να πει πότε αναμένεται να κλείσει η συμφωνία για τη ΣΚΤ, είπε «από ώρα σε ώρα, είμαστε στην τελική φάση».

Τέλος, ανέφερε πως «ήταν ωφέλιμο ότι ακόμα και πριν τη συμφωνία έγινε προκαταρκτική συνάντηση με τις συντεχνίες, διότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Οικονομικών και η Κυβέρνηση, γενικότερα, θέλουμε να είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος με τους συνδικαλιστικούς φορείς, εφόσον η θέση της Κυβέρνησης και η επιδίωξη της είναι η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των υπαλλήλων της ΣΚΤ».

Check Also

Ευρωεκλογές: Άνοιξαν οι κάλπες – Ομαλά διεξάγεται η ψηφοφορία

Share Twitter Ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κύπρος Κυπριανού ανακοίνωσε ότι άνοιξαν στις 07:00 οι κάλπες …

Νεκρός 28χρονος μοτοσικλετιστής, σε τροχαίο στην Αραδίππου

Share Twitter Νεκρός 28χρονος μοτοσικλετιστής, σε τροχαίο στην Αραδίππου 28χρονος μοτοσικλετιστής από τα Λειβάδια, ο …