Κ.Ε: Η έκθεση «Fitch» επιβεβαιώνει τις προβλέψεις της κυβερνητικής πολιτικής

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Πρόδρομου Προδρόμου για την έκθεση του Οίκου Αξιολόγησης «Fitch»

Σημερινή έκθεση του διεθνούς Οίκου Αξιολόγησης «Fitch» έρχεται να επιβεβαιώσει τη στοχοθεσία και τις προβλέψεις της κυβερνητικής πολιτικής. Στην έκθεση αυτή επισημαίνεται ότι η Κύπρος στα επόμενα χρόνια και μέχρι το 2020 μπορεί και πάλι να μειώσει το δημόσιο χρέος σε επίπεδο χαμηλότερο από 100% του Α.Εγχ.Π.

Προϋπόθεση είναι βεβαίως να συνεχιστεί η ισορροπημένη και συνετή δημοσιονομική διαχείριση, όπως είναι και η κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής.

Η πρόσκαιρη αύξηση του δημοσίου χρέους από 97,5% σε 110% αποτυπώνει και το γεγονός ότι, σε αντίθεση με το παρελθόν, το κυπριακό κράτος μπορούσε σήμερα να παρέμβει εκεί όπου παρέστη ανάγκη και να διασφαλίσει πλήρως και τις καταθέσεις του κοινού.

Ταυτόχρονα, όμως, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, στόχος πρώτης προτεραιότητας είναι μέσω της σωστής λειτουργίας του Φορέα και της ενεργοποίησης του αναθεωρημένου νομικού πλαισίου, να υπάρξει αποφασιστική αντιμετώπιση και του γενικότερου ζητήματος των προβληματικών δανείων, ούτως ώστε να απελευθερωθεί σε όλη της την έκταση η δυναμική της κυπριακής οικονομίας.

Check Also

Ερευνητική επιτροπή για Συνεργατισμό – Ποιοί κλήθηκαν για κατάθεση

Σε ανακοίνωσή της η  Ερευνητική Επιτροπή η οποία έχει συταθεί για έρευνες σε σχέση με την …

Υπ. Υγείας: Τι απαντά στο «μένος” της Παιδιατρικής Εταιρείας κατά ΓεΣΥ

Τι απαντά σε γραπτή δήλωσή του ο Υπουργος Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου γιατο  έντυπο της Παιδιατρικής Εταιρείας …