Κρίση στην Εκπαίδευση: Προκλητικά απαράδεκτη θεωρούν την επιστολή

Κρίση επικρατεί στην εκπαίδευση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να εμμένουν στα μέτρα τα οποία είχαν προαναγγείλει.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ-ΠΟΕΔ-ΟΛΤΕΚ, αναφέρουν ότι η απαντητική επιστολή του Υπουργείου Παιδείας στις εισηγήσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων, είναι «προκλητικά απαράδεκτη».

«Δυστυχώς, η επιστολή αυτή δεν αφήνει οποιοδήποτε περιθώριο συνεννόησης με τον Υπουργό Παιδείας κ. Χαμπιαούρη, ο οποίος εμμένει δογματικά στις αρχικές του θέσεις. Είναι αδιανόητο να απορρίπτονται όλες οι εναλλακτικές εισηγήσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων. Εισηγήσεις, που προτάθηκαν ως αντιστάθμισμα στα μέτρα που αποφάσισε μονομερώς το Υπουργικό Συμβούλιο», προσθέτουν.

Αναφέρουν, παράλληλα, ότι απογοητευτική είναι και η επιμονή του κ. Χαμπιαούρη να παρερμηνεύει, μεταξύ άλλων, την κοινή απόφαση της συνάντησης του Προεδρικού, της 27ης Ιουλίου 2018 και τις παραινέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για εξεύρεση λύσεων, που θα διασφαλίσουν την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σημειώνουν ότι με δεδομένο το αδιέξοδο, που επισφραγίζεται από την απαντητική επιστολή του Υπουργείου Παιδείας, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις και σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος δεν έχουν άλλη επιλογή από την ενεργοποίηση των αποφάσεων, που είχαν από κοινού ληφθεί, στις 23 Ιουλίου 2018.

«Χωρίς αμφιβολία, η σημερινή πρωτοφανής κρίση στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών. Θα ξεπεραστεί μόνο εάν αποκατασταθούν οι θεσμοθετημένες δημοκρατικές διαδικασίες του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης. Ο καθένας με ειλικρίνεια, συνέπεια, υπευθυνότητα ας αναλάβει, σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, τις ευθύνες που του αναλογούν», συμπληρώνουν.

Αναφέρουν, τέλος, ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αποφάσισαν ότι για τις επόμενες μέρες δεν χρειάζεται να προβαίνουν σε οποιεσδήποτε δημόσιες τοποθετήσεις επί του συγκεκριμένου θέματος, εκτός αν προκύψουν σημαντικές εξελίξεις και ως εκ τούτου, δεν θα γίνονται ραδιοφωνικές. τηλεοπτικές ή άλλες παρεμβάσεις από τις ηγεσίες τους.

Check Also

Βουλή: Με «σταύρωμα» του ΕΣΤΙΑ, εγκρίθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός

Share Twitter Η Ολομέλεια της Βουλής με τις ψήφους ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ και της Αλληλεγγύης, …

Βουλή: Πολίτες κρέμασαν πανό με συνθήματα

Share Twitter Ολιγόλεπτη ένταση προκλήθηκε στη Βουλή, όταν πολίτες, ενώ βρισκόταν στο βήμα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος …