Κατάθεση πρότασης για το τουρκικό Σχέδιο Β΄ από ΕΛΑΜ

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Γεάδης Γεάδη ανέφερε:

«Όπως άλλωστε δεσμευτήκαμε, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), καταθέσαμε σήμερα στο Προεδρικό πολυσέλιδη πρόταση αντιστάθμισμα στο τουρκικό Σχέδιο «Β» σε σχέση με την επιστροφή των Μαρωνιτών και το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου. Ως Κίνημα δεν μείναμε στα λόγια και στη στείρα, άνευ περιεχομένου, κριτική, αλλά καταθέσαμε για μελέτη τη δική μας πρόταση για ανατροπή των τουρκικών σχεδιασμών.

Για λόγους Εθνικής ασφαλείας δεν θα δημοσιεύσουμε επ’ ακριβώς την πρότασή μας, η οποία άλλωστε είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα.

Όμως, για σκοπούς ενημέρωσης παραθέτουμε κάποια γενικά στοιχεία. Η πρόταση περιλαμβάνει διάφορα σενάρια, τους τρόπους που μπορούμε να αντιδράσουμε στο κάθε ένα από αυτά και τα οφέλη που θα αποκομίσουμε. Το πιο σημαντικό είναι ότι αν η πρόταση μας έχει θετική, είτε αρνητική κατάληξη, η Κυπριακή Δημοκρατία μόνο όφελος θα έχει, αφού κλειδώνει την τουρκική πλευρά αναδεικνύοντας τις πραγματικές διαστάσεις του Κυπριακού, ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απέδειξε ότι δεν μένει στα λόγια, αλλά μετουσιώνει σε πράξη τα όσα διακηρύσσει, με ρηξικέλευθες προτάσεις, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα που κάνουν αντιπολίτευση με στείρα συνθηματολογία».

Check Also

Λακκοτρύπης; Έγκριση €101 εκατ, για εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκκοτρύπης, απαντώντας σε ερωτήσεις μετά τη …

Κουγιάλης: Στις κτηνιατρικές υπηρεσίες η αρμοδιότητα για ευημερία των ζώων

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία αποφάσισε όπως αναθέσει όλη την αρμοδιότητα για την …