Κίνα: Πέθανε 24χρονη που ζούσε με 0,20 ευρώ τη μέρα για να συντηρεί τον άρρωστο αδερφό της!

Σοκ είχαν προκαλέσει πέρσι στην Κίνα οι φωτογραφίες της φοιτήτριας Wu Huayan, η οποία από τη φτώχεια ζύγιζε μόλις 20 κιλά.

Η Wu, που ζούσε καθημερινά με μόλις 0,2 ευρώ, προκειμένου να συντηρεί τον άρρωστο αδερφό της και εισήχθη τον Οκτώβριο του 2019 στο νοσοκομείο, δεν είναι πλέον στη ζωή, όπως είπε ο αδερφός της στην Beijing Youth Daily.

Η τριτοετής φοιτήτρια είχε καταλήξει στο νοσοκομείο με καρδιακά και νεφρικά προβλήματα, αποτέλεσμα της ελάχιστης τροφής με την οποία σιτιζόταν για πέντε συναπτά χρόνια.

Η μητέρα και ο πατέρας τους είχαν πεθάνει όταν η Wu ήταν μόλις 4 ετών. Έκτοτε τους συντηρούσε η γιαγιά τους και στη συνέχεια μία θεία και ένας θείος τους, που τους έδιναν μηνιαίως 39 ευρώ (300 γουάν). Τα χρήματα αυτά πήγαιναν για τα ιατρικά έξοδα του αδερφού της, που αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα. Η κοπέλα διέθετε στον εαυτό της καθημερινά 0,2 ευρώ για να αγοράσει τσίλι και ρύζι, με τα οποία τρεφόταν αποκλειστικά για πέντε χρόνια!

Όταν έφτασε στο νοσοκομείο είχε ύψος 1,35cm και ήταν τόσο υποσιτισμένη που το 50% των μαλλιών και των φρυδιών της είχαν πέσει.

Τους τελευταίους μήνες, όταν η υπόθεση της Wu βγήκε στα Μέσα Ενημέρωσης, ξεκίνησε εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων από καθηγητές, συμφοιτητές και πλήθος πολιτών. Συγκεντρώθηκαν περίπου 9.000 ευρώ όμως η Wu δεν κατάφερε να βγει νικήτρια και πέθανε.

Όπως αναφέρει το BBC το 2017, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Στατιστικής, πάνω από 30 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν στην Κίνα κάτω από το όριο της φτώχειας.

Check Also

Ρωσία: Καιγόταν η κουζίνα του τον ξύπνησαν οι πυροσβέστες και… τους είπε θα σηκωθεί σε λίγο

Share Twitter Η φωτιά προκλήθηκε στην κουζίνα από ένα τσιγάρο που δεν είχε σβήσει καλά. …

Καναδάς: Απίστευτη καραμπόλα 200 οχημάτων… (Video)

Share Twitter Καραμπόλα-γίγα προκάλεσαν οι κακές καιρικές συνθήκες στο Μόντρεαλ με περίπου 200 οχήματα να …