Θεοδωράκης για τη Μόρια: Επτά χιλιάδες άνθρωποι σε έναν χώρο φιλοξενίας δύο χιλιάδων

Την κατάσταση στην οποία είναι αναγκασμένοι να επιβιώνουν πρόσφυγες και μετανάστες στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο καταγγέλλει μέσω ανάρτησης στον λογαριασμό του στο facebook, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επισημαίνει πως πρόκειται για επτά χιλιάδες ανθρώπους, που έχουν γλιτώσει από τον πόλεμο και πλέον «έχουν κολλήσει στον λασπότοπο της Μόριας», όπου «νεογέννητα, έγκυες, άνδρες και γυναίκες, μήνα Δεκέμβριο καίνε πλαστικά για να ζεσταθούν, κάνουν μπάνιο στο ύπαιθρο με κρύο νερό, περιμένουν στις ουρές για φαγητό».

Ο κύριος Θεοδωράκης επισημαίνει τόσο πως «σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλοι πρέπει να παραμείνουν στα νησιά μέχρι την εξέταση του αιτήματος ασύλου» την ώρα που «ο μηχανισμός κατανομής των προσφύγων στις χώρες της Ε.Ε. καρκινοβατεί», ενώ «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παντελώς ανίκανοι και εδώ, αρκούνται στο να απαγορεύουν τα… ρεπορτάζ πολλαπλασιάζοντας έτσι το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ που σιγά-σιγά ταυτίζουν τα νησιά μας με τις «αποκλειστικές εικόνες» της Μόριας».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη:

«Έχουν γλυτώσει από διασταυρούμενα πυρά, έχουν ταξιδέψει με σανίδες και τρύπια φουσκωτά, έχουν χάσει τους δικούς τους ανθρώπους. Όλοι έχουν περπατήσει μερόνυχτα. Και όλοι έχουν τώρα κολλήσει στον λασπότοπο της Μόριας. Επτά χιλιάδες άνθρωποι σε έναν χώρο φιλοξενίας δύο χιλιάδων. Νεογέννητα, έγκυες, άνδρες και γυναίκες, μήνα Δεκέμβριο καίνε πλαστικά για να ζεσταθούν, κάνουν μπάνιο στο ύπαιθρο με κρύο νερό, περιμένουν στις ουρές για φαγητό.

Πρόσφυγες και μετανάστες που δεν μπορούν να μεταφερθούν στα ηπειρωτικά, καθώς, σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλοι πρέπει να παραμείνουν στα νησιά μέχρι την εξέταση του αιτήματος ασύλου. Παράλληλα, ο μηχανισμός κατανομής των προσφύγων στις χώρες της Ε.Ε. καρκινοβατεί.

Και η Ευρωπαϊκή Ένωση για να καλύψει «το κενό της ντροπής» που δημιουργεί η απροθυμία των χωρών να αναλάβουν μέρος της ευθύνης δίνει στην Ελλάδα κονδύλια για βελτίωση των συνθηκών στους καταυλισμούς. Αλλά ήδη 450 εκατομμύρια δεν έχουν ακόμη απορροφηθεί.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παντελώς ανίκανοι και εδώ, αρκούνται στο να απαγορεύουν τα… ρεπορτάζ πολλαπλασιάζοντας έτσι το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ που σιγά-σιγά ταυτίζουν τα νησιά μας με τις «αποκλειστικές εικόνες» της Μόριας.

Υ.Γ. Φωτογραφία από την πρώτη μου επίσκεψη στον καταυλισμό της Μόριας τον Απρίλιο του 2015».

Check Also

Αλαβάνος κατά Τσίπρα: «Και ο Ιησούς έπεσε έξω με την επιλογή του Ιούδα, ήταν πλήρης αποτυχία»

Share Twitter «Και ο Ιησούς έπεσε έξω με την επιλογή του Ιούδα, ήταν πλήρης αποτυχία» …

Δημοσκόπηση της Αlco: Μπροστά η Νέα Δημοκρατία 23,7% ο ΣΥΡΙΖΑ στο 18,4%

Share Twitter Προβάδισμα 5,3% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της Αlco …