Θα εργαστούμε από κοινού με τις συντεχνίες και με το ΔΣ της ΑΗΚ λέει ο Υπ. Ενέργειας

Από τις 9:30 το πρωί είχαν συνάντηση οι συντεχνίες της ΑΗΚ παρουσία του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της Αρχής Ηλεκτρισμού, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και των Υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ο Υπουργός Ενέργειας είπε πως «έγινε μια επικοδομητική συζήτηση πολλές φορές και παρ’όλες της διαφωνίες που αναπτύχθηκαν καταφέραμε να φτάσουμε σε μια διευθέτηση. Ουσιαστικά θα εργαστούμε από κοινού με τις συντεχνίες και με το διοικητικό συμβούλιο της ΑΗΚ, για να βελτιώσουμε το έγγραφο αρχών που είχε ετοιμαστεί από την ΡΑΙΚ και από το Υπουργείο σε ότι αφορά την ανεξαρτητοποίηση του διαχειριστή συστήματος μεταφοράς Κύπρου».

Την ίδια στιγμή ο κ. Λακκοτρύπης σημείωσε πως «ο ΠτΔ και το Υπουργείο δεσμεύτηκαν να δυναμώσουν την ΑΗΚ ως καθετοποιημένη επιχείρηση στην ιδιοκτησία του κράτους με τρόπους, όπως την συμμετοχή του οργανισμού σε υποδομές όπως για το φυσικό αέριο, συμμετοχή στα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ιδιαίτερα στου σχεδίου που έχει προκηρυχθεί ή με άλλους τρόπο. Επίσης τα στοιχεία του διαχειριστή συστήματος μεταφοράς της Κύπρου παραμένουν στην ιδιοκτησία της ΑΗΚ».

 

Check Also

Για φόνο εκ προμελέτης κατηγορείτε 56χρονος στην Λάρνακα

Σήμερα αναμένετε να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας ο 56χρονος από την Ρωσία, για …

Σε σοβαρή κατάσταση 29χρονος μετά από μαχαιριές στο στήθος και στο χέρι

Συνελήφθη χθες το βράδυ στην Λάρνακα άντρας από την Ρουμανία για υπόθεση πρόκλησης βαριάς σωματικής …